ELS PRESSUPOSTOS DELS MITJANS PÚBLICS
Mèdia 28/06/2011

La comunicació, retallada a la meitat

Presidència fa bandera de l'austeritat. Ahir es va presentar el pressupost del departament i, amb una retallada del 47,5%, queda clar que la comunicació és una de les àrees que més es ressent del pla de xoc.

àlex Gutiérrez M.
2 min
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va presentar ahir en comissió els pressupostos del departament de Presidència.

Barcelona.Ampolla mig plena o mig buida per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El Govern va certificar ahir que retallava la seva aportació en un 14,3%. La xifra ha resultat superior al 10% a què es va comprometre el secretari general de Presidència, Francesc Homs, setmanes enrere, però en canvi queda molt per sota del 47,5% de reducció de la despesa general en polítiques de comunicació que va presentar ahir a la tarda el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en comissió al Parlament. La retallada del departament de Presidència ha estat del 21,6%.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Nosaltres mantenim els objectius de lideratge i competitivitat", explicava a l'ARA el president de la CCMA, Enric Marín. "Tota la reestructuració que estem fent passa per no haver de sacrificar centralitat". Amb tot, la Corporació havia previst una evolució de la publicitat -es van facturar 90 milions el 2010- que serà més negativa del que s'havia previst per la crisi de la Forta, la caiguda de sectors com les telecomunicacions i l'automoció i la frenada de la publicitat institucional. Això fa molt difícil que es pugui acabar l'any sense dèficit, per la qual cosa podria ser necessari aportar una injecció extraordinària de diners cap a finals d'any, que es tramitaria a través del Parlament.

Més crua és la situació del CAC, que rebaixa un 34% el seu ingrés de fons públics. Fonts de l'organisme explicaven a aquest diari que "una retallada així impediria dur a terme les funcions que la llei de la comunicació audiovisual de Catalunya i la mateixa llei del CAC encomanen a la institució". En aquest moments, segons aquestes fonts, Govern i CAC busquen una solució per conciliar l'aplicació de mesures d'austeritat amb el compliment de les obligacions legals. En qualsevol cas, el CAC ja ha hagut de prendre diverses mesures traumàtiques, com ara la decisió de paralitzar en un futur immediat l'Agència de Qualitat d'Internet (IQUA).

Durant la comissió, el diputat d'ERC Sergi de los Ríos va assegurar que amb aquestes retallades "queda greument afeblit l'espai català de comunicació". Laia Bonet, del PSC, va defensar que la CCMA apostés per la producció pròpia i també va posar en dubte que el CAC pugui seguir acomplint la tasca encomanada pel mateix Parlament.

stats