TELEVISIÓ
Mèdia 21/09/2012

Un concurs per a persones solidàries

Te lo mereces arriba aquesta nit a la graella d'Antena 3. És un concurs amb una part important de reality show, ja que el premi es destinarà a una persona que el necessita però que no sap que hi opta.

Albert Castellví Roca
3 min
Paula Vázquez i Roberto Leal presentaran Te lo mereces. Ella conduirà la part de concurs i ell s'encarregarà del vessant reality.

BARCELONA.En temps de crisi cal apel·lar a la solidaritat. Partint d'aquesta premissa, molt vigent en els temps actuals, el productor holandès Dick de Rijk va idear a principis del 2011 un nou format televisiu que va anomenar You deserve it [T'ho mereixes]. Quan va presentar-lo al festival internacional de televisió MIP TV, la primavera de l'any passat, el nou programa va despertar l'interès de nombrosos representants de cadenes d'arreu del món, i pocs mesos després ja s'estrenava al canal nord-americà ABC. Posteriorment va veure la llum a Turquia, i ja es prepara per a l'estrena a Alemanya, Itàlia i la Xina, entre altres països.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre les cadenes que s'hi van interessar hi havia també Antena 3, que poc després que es presentés el format va adquirir-ne el drets d'emissió per a l'estat espanyol. L'estrena arribarà aquesta nit, a les 22.30 h, conduïda per Paula Vázquez i Roberto Leal.

La particularitat de Te lo mereces és que la persona que aspira al premi no participa en el programa, ni s'hi ha posat en contacte de cap manera. És més, ignora del tot que té opcions d'endur-se un xec de fins a 150.000 euros. Qui lluitarà perquè s'endugui aquesta quantitat serà algun amic o familiar seu que consideri que es mereix aconseguir uns diners que l'ajudin a sortir d'una situació econòmica complicada. L'única condició que li imposa el programa és que guardi el secret, per assegurar-se que el beneficiat s'endurà una agradable sorpresa quan sàpiga que ha guanyat un premi que no s'esperava.

Tot i que en cada edició Antena 3 posarà en joc 150.000 euros, el més probable és que el premi final que s'endugui la persona beneficiada sigui inferior. En cadascuna de les fases del concurs el participant haurà d'esbrinar a quina persona, cosa o lloc es refereixen un seguit de pistes, però cada vegada que en demani una de nova la quantitat en joc disminuirà.

El format, doncs, afegeix al tradicional concurs de preguntes i respostes una dosi important de reality show , i d'aquí que hi hagi dos presentadors. Així, mentre Paula Vázquez, des del plató, guia el concursant per les diferents fases de proves i preguntes, Roberto Leal farà un retrat del destinatari del premi a través dels testimonis de diverses persones que el coneguin i que aportin detalls sobre les seves circumstàncies vitals.

Aquests dos camins confluiran a la part final de l'espai, un cop s'hagi definit la quantitat exacta que el concursant hagi guanyat. En aquell moment, l'equip d'exteriors explicarà la veritat a la persona destinatària, i li farà saber que acaba d'aconseguir un premi i qui ho ha fet possible. En la presentació de l'espai, la mateixa Paula Vázquez va admetre que en aquest punt no serà estrany que saltin les llàgrimes.

Amenaçada de desnonament

El to general del programa quedarà ben palès des d'aquesta nit. La protagonista de la primera edició de l'espai serà la Milagros, una veïna de Màlaga que va hipotecar casa seva per poder pagar als treballadors de l'empresa que havia muntat amb el seu marit, que va morir poc després. Ara, segons assegura el programa en un comunicat, la dona, vídua i amb un fill de nou anys, està ofegada per la hipoteca i sota amenaça de desnonament. En vista d'aquesta situació, un familiar seu participarà a Te lo mereces amb l'esperança d'aconseguir un premi que l'ajudi a sortir del pou.

A més, aquest primer programa comptarà també amb la presència del cantant Bertín Osborne, que donarà un cop de mà al participant a l'hora de superar les proves.

stats