Un concursant guanya el pot de 'Pasapalabra' en el seu primer dia en el programa

S'ha endut un premi de 318.000 euros gràcies a la paraula 'Moncayo'

Julio Escartín, un professor de música de Saragossa, ha guanyat avui el pot de 318.000 euros de ' Pasapalabra' en el seu primer dia com a concursant en el programa de Telecinco presentat per Christian Gálvez. Amb la seva victòria ha aconseguit desbancar Pablo Díaz, el participant que, després de 47 programes consecutius intentant completar la roda de paraules, s'acomiadarà del concurs amb 49.800 euros acumulats.

"Moncayo", paraula que donava resposta a la pregunta corresponent a la lletra 'Y' 'la muntanya més alta del Sistema Ibèric', ha sigut el mot que li ha que li ha permès a Escartín arribar als 25 encerts i endur-se el premi.

El guanyador, que va decidir presentar-se al programa fa dos anys, ha explicat que per entrenar-se va crear un diccionari invers que inclou gairebé 80.000 paraules i en el qual apareixen primer les definicions i posteriorment el concepte.

Amb els diners que ha guanyat vol comprar-se un piano de cua, fer un curs de direcció d'orquestra a Londres i cobrir econòmicament les necessitats acadèmiques dels seus fills. 

Més continguts de