TENDÈNCIES DE LA SOCIETAT DIGITAL
Mèdia 31/05/2011

El congrés BDigital estudia les ciutats intel·ligents

à.g.m.
1 min
El creador de The Geek Factory, Peter Shankman.

Barcelona.Ahir es va donar el tret de sortida del BDigital Global Congress, que fins al 2 de juny vol ser el referent dels avenços de la societat digital. Enguany el congrés té tres leitmotivs: les ciutats intel·ligents, la telemedicina i les xarxes socials.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Alguns dels ponents estrella del congrés són Carlo Ratti, director del Senseable City, del Massachusets Institute of Technology (MIT); Gregori Stock, de Signum Biosciences, o Peter Shankman, creador de The Geek Factory i guru del món 2.0. Totes les sessions se celebren al CaixaForum.

En el decurs del congrés, avui es lliuraran els premis BDigital a la innovació. Els finalistes en la categoria de petites empreses i emprenedors són GooTaxi (una aplicació per demanar taxis amb dos clics des del mòbil), Zyncro (una intranet basada en el concepte de cloud computing o servidors remots) i Aula Digital Text (pels seus llibres de text multimèdia).

Pel que fa a mitjanes i grans empreses, competeixen TV3alacarta, InvoxContact (que integra als telèfons d'empresa totes les comunicacions escrites, de veu i de vídeo) i Smart Town (una plataforma d'Olivetti Espanya que controla l'enllumenat públic per estalviar energia i proveeix serveis de wifi i videovigilància).

L'última categoria correspon a universitats i administracions, i els tres finalistes són Recomana (un projecte de la UPC que permet als professors utilitzar programes de TV3), Rehabilitació Digital (adreçada a la rehabilitació energètica d'edificis) i QuesTinSitu (una aplicació web de la UPF dedicada a rutes educatives interactives).

stats