PRESA DE POSSESSIÓ
Mèdia 31/03/2012

El nou consell de la CCMA entoma el repte de "quadrar el cercle"

Natalia Araguás
2 min
Brauli Duart rep aplaudiments al costat de Núria de Gispert i Montserrat Tura.

BARCELONA.Al nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) "els tocarà fer la quadratura del cercle" per mantenir la qualitat i els nivells d'audiència de TV3 i Catalunya Ràdio amb "un pressupost reduït". Així ho va reconèixer ahir el portaveu del Govern, Francesc Homs, durant la pressa de possessió dels sis nous membres de l'organisme al Parlament. L'austeritat imposada als mitjans públics catalans va planar sobre l'acte. "És una realitat com un temple que el pressupost de la CCMA es redueix. Una realitat que deplorem, però que hem d'acceptar", va reblar Homs, que confia "trobar el mecanisme" perquè els estàndards actuals no decaiguin. Una de les primeres tasques del consell serà pactar amb la Generalitat un nou contracte programa que mantingui el nivell actual amb menys aportació de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nou president del consell de la CCMA, Brauli Duart, va declarar-se "conscient" que s'incorpora al càrrec en una "situació complexa". Però els mitjans públics "no poden estar al marge de l'esforç que està fent tota la societat catalana", va argumentar durant el seu torn de paraula. Per part seva, va comprometre's que TV3 i Catalunya Ràdio ofereixin "una informació veraç, objectiva i contrastada" en aquesta nova etapa. La Corporació ha de continuar sent "un referent" i un "instrument de pluralisme", va enumerar Duart, proposat per CiU per al càrrec. Els mitjans públics compten amb "professionals capaços de garantir la qualitat", va afegir.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, també va confiar que "la feina es podrà continuar fent bé malgrat els problemes pressupostaris". Completen el nou consell de la Corporació el vicepresident Armand Querol (a proposta del PP) i els consellers Núria Llorach i Antoni Peman (CiU) i Xavier Guitart i Josep Vilar (PSC). Homs va agrair la feina feta als consellers sortints i en particular al fins ara president de la CCMA, Enric Marín. "Han deixat el llistó molt alt", els va felicitar.

stats