Publicitat
Publicitat

El consell de RTVE es nega a aprovar els pressuposts sense president

No es considera competent per aprovar la reducció de 200 milions d'euros a la Corporació, sobre un pressupost total de 1.200 milions

Davant l'absència d'un president, el consell de RTVE no es considera competent per aprovar els pressupostos de la Corporació al 2012, que comptaran amb una reducció de 200 milions d'euros sobre un total de 1.200 milions, ni per aprovar els comptes de 2011.

Els consellers de la Corporació han examinat a la reunió d'aquest dimecres un dictamen del Congrés sobre les seves competències. El dictamen es limita a repetir un altre que ja va produir la cambra parlamentària fa mesos i sobre el qual, precisament, havia demanat aclariments l'òrgan d'administració de la televisió estatal.

En vista dels dubtes sobre les seves competències en absència de president de la Corporació, que hauria d'haver estat nomenat fa mesos pel Congrés, el sentiment general dels consellers és que no han d'aprovar ni comptes ni pressupostos. La decisió es formalitzarà en les pròximes hores, quan s'aprovin les actes de la reunió.

No obstant això, dues fonts del consell han informat que no hi haurà pressupostos ni comptes, i això malgrat les obligacions legals que imposen a la Corporació uns límits temporals per presentar-los.

Drets esportius

En la seva reunió d'aquest dimecres els consellers han acordat a més diferents mesures per reduir despeses i compartir drets esportius. Així, TVE seguirà negociant els drets sobre Roland Garros, després que s'hagi posat sobre la taula la possibilitat de reduir els costos.

També segueix en marxa la negociació sobre l'emissió del partit de Supercopa, que podria pagar-de manera compartida amb TV3 o vendre's a una intermediària

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT