Publicitat
Publicitat

EL DEBAT SOBRE ELS MITJANS PÚBLICS

Vol que es resolgui la seva interinitat abans de retallar 200 milions a l'ens

El consell de RTVE s'enroca

El consell d'administració de RTVE s'ha negat a aplicar una rebaixa de 1.200 a 1.000 milions en el pressupost fins que no quedin clares les seves atribucions. Ara la pilota és a la teulada del govern espanyol.

El consell d'administració de RTVE ha mogut fitxa, però per enrocar-se: exigeixen al Congrés -i al govern de l'Estat- que resolguin la seva interinitat com a condició prèvia perquè executin la retallada de 200 milions d'euros en el pressupost que va anunciar divendres el consell de ministres. La televisió i la ràdio públiques espanyoles funcionen amb un president interí que, minvat de funcions, es renova cada mes rotativament.

Així ho van anunciar ahir amb l'emissió d'un comunicat en el qual emplaçaven el govern central a pronunciar-se sobre "el marge de maniobra econòmic de què, atesa la situació real de RTVE i tenint en compte el servei públic que està obligada a prestar, disposa la corporació per aplicar la retallada fixada pel govern [estatal]". El principal dubte rau a saber si RTVE pot proposar mesures per suplir aquests 200 milions que no aportarà el govern espanyol, com ara el retorn de la publicitat (amb un límit de tres o quatre minuts per hora).

"El retorn de la publicitat a RTVE no és cosa nostra, en tot cas, sinó del Congrés, que va aprovar un sistema de finançament determinat", recordava un dels membres del consell a aquest diari. Segons aquest integrant de l'òrgan de direcció de l'ens, hi ha un consens entre els deu membres que passa per "no retallar plantilla i produir, en canvi, més programes internament".

Els informes jurídics que manega el consell són contradictoris i no queda clar fins a quin punt pot prendre decisions estructurals mentre mantingui el present règim d'interinitat. Aquesta incertesa és la que va motivat la maniobra dilatòria d'ahir.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT