Mèdia 11/04/2012

Els consellers del PP i CiU eviten que RTVE censuri el bisbe d'Alcalá

Els tres consellers a proposta del PP i el de CiU s'han aixecat de les seves cadires quan s'estudiava una resolució de censura contra el bisbe que va dir que calia curar l'homosexualitat i va relacionar-la amb la prostitució

Efe
2 min

MadridEls membres nomenats pel PP i CiU al consell d'administració de RTVE s'han aixecat aquest dimecres de la reunió d'aquest organisme i han evitat d'aquesta manera que la majoria integrada per consellers progressistes votés a favor d'una resolució de censura al bisbe d'Alcalá, Juan Antonio Reig.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En una homilia emesa el Divendres Sant a La 2, el bisbe va considerar que cal curar l'homosexualitat i va relacionar-la amb la prostitució. Les seves paraules han fet que els consellers de PSOE i UGT impulsessin una advertència per part de l'organisme. Per això havien portat la proposta de resolució a la reunió d'avui com un punt de l'ordre del dia, formalitat que permet que la mesura tingui valor institucional.

En aixecar-se de la cadira els quatre consellers de CiU i PP en aquesta votació, que no ha comptat en conseqüència amb el quòrum suficient per adoptar cap resolució, els consellers identificats amb el bloc progressista han pres, com a representants de la majoria, una iniciativa, sense valor formal, qüestionant davant la Conferència Episcopal les paraules de Reig.

En ella expressen el seu respecte a la llibertat d'expressió però, alhora, recorden que el mandat marc els obliga a vetllar perquè els continguts emesos per les cadenes estatals no vulnerin la Constitució.

En concret, l'article 11 del mandat marc obliga a evitar discriminacions per raó de l'orientació sexual.

La carta del consell a la Conferència Episcopal alerta que les paraules del bisbe podrien haver incorregut en aquest tipus de discriminació.

Devolució de l'IVA

El consell d'administració de RTVE ha votat també un recurs davant del contenciós administratiu per exigir la devolució de l'IVA. Aquesta decisió s'ha pres amb l'oposició també dels consellers populars i l'abstenció del conseller nomenat a proposta de CiU (és a dir, amb els vots a favor dels nomenats a proposta de PSOE, UGT i IU).

stats