COMUNICACIÓ
Mèdia 27/03/2012

Els consellers de RTVE, incapaços de dirimir si els seus informatius són imparcials

No contestaran "ni que sí ni que no" a la pregunta que farà el PP a la Comissió Mixta de Control sobre l'equilibri dels telenotícies

Ara
2 min

BarcelonaEl text que el Consell ha de presentar aquest dimecres davant la Comissió Mixta de Control de RTVE –i que llegirà el president de torn de RTVE a proposta del PP, Jesús Andreu– s'ha firmat enmig d'una forta divisió. L'organisme no ha sigut capaç de trobar una resposta unitària a la pregunta que li plantejarà el PP, que demana al Consell si creu que els serveis informatius de Televisió Espanyola garanteixen actualment "la necessària imparcialitat i equilibri informatius". Les queixes dels populars sobre la neutralitat dels noticiaris de TVE vénen de lluny, i han tingut com a últim episodi la cobertura de les eleccions autonòmiques d'Astúries, que també ha sigut criticada pel partit.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El punt sobre la imparcialitat dels informatius ha generat fins a tres votacions de propostes diferents. Alguns consellers, a proposta dels nomenats pel PSOE, volien contestar que els serveis informatius complien amb la "imparcialitat" i "equilibri informatiu" necessaris. Els consellers nomenats pel PP, per la seva banda, s'hi han oposat i han proposat tot el contrari. Un darrer bloc de consellers, finalment, ha proposat una resposta que acontentés tothom.

Jesús Andreu, el president de torn, ha optat per votar les tres propostes però finalment no s'ha arribat a cap acord. Davant d'això, s'ha proposat com a solució que Andreu respongui dimecres davant la Comissió que l'opinió "majoritària" del consell d'administració de RTVE és que "els informatius han de complir el que diu la llei". Aquesta solució s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els consellers, excepte els dos nomenats a proposta del PSOE, al·legant que la resolució no era "coherent", ja que no es responia "ni que sí ni que no" a la pregunta de si els informatius de RTVE són "imparcials".

Jesús Andreu, director de la Fundació Carolina

L'actual president de torn del consell d'administració de RTVE, Jesús Andreu, serà el nou director de la Fundació Carolina, amb efecte a partir de l'1 d'abril. D'aquesta data en endavant, Andreu haurà de deixar d'exercir de conseller d'administració i canviarà la majoria del Consell.

Amb la sortida d'Andreu del consell, l'anomenat bloc progressista –format pels dos consellers del PSOE, la d'IU, el d'UGT i el d'ERC– tindria majoria enfront dels populars i CiU.

La fundació Carolina és una entitat finançada amb capital públic que es dedica a la promoció de les relacions culturals i la cooperació en matèria educativa i científica entre Espanya i els països de la comunitat llatinoamericana.

stats