Mèdia 15/03/2021

Els consells d'informatius de RTVE, contra la renovació del consell d'administració

Els treballadors de la corporació pública espanyola han criticat durament el procés de renovació de l'òrgan directiu de l'ens

1 min
L’administradora única de RTVE en un moment de la seva compareixença.

BarcelonaEls tres consells d'Informatius de RTVE –TVE, RNE i el de mitjans interactius– han llegit aquesta tarda el seu manifest al Senat en relació al procés d'avaluació dels candidats i candidates al consell d'administració de RTVE que els partits han escollit. Davant la comissió de nomenaments de la cambra alta, els professionals dels mitjans públics espanyols han dit que "el setembre del 2017 els treballadors i treballadores de RTVE" es van omplir d'"esperança" perquè el Parlament espanyol volia fer "la transició democràtica a la corporació" per fer que es regís "pels principis de mèrit i capacitat que consagra l'article 103.3 de la Constitució espanyola". Aquests anhels, però, diuen que s'han vist defraudats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Els seus companys de partit han seleccionat ja, o almenys així s'ha anunciat i ningú ho ha desmentit, 10 candidats; alguns dels quals tenen una nota mitjana de tall d'un 0 i d'un 2 en relació al projecte de gestió. Tot això en un país on la taxa d'abandonament escolar se situa en un 16%, segons l'EPA. Bonic exemple", han criticat els signants del text. "Tot i el mèrit i la capacitat sobrada de molts candidats i candidates, s'ha repetit la història dels últims 40 anys: l'elecció a dit de persones pròximes a determinats partits polítics. Un vergonyós mercadeig, senyories, de què vostès sembla que també en van a prendre part", han afegit. "Aquí estem, 3 anys després, maquillant un concurs públic en el qual no han sortit elegits els millors professionals sinó els millors amics", han conclòs.

stats