EL RETORN D'UN DELS GRANS ÈXITS DE L'ANY PASSAT
Mèdia 17/09/2011

'El convidat' es torna a instal·lar a casa

El programa que converteix Albert Om en convidat de cap de setmana de personatges coneguts torna a les pantalles aquest dilluns a les 22.30 h. L'escriptor Quim Monzó deixa entrar les càmeres a casa.

Auri Garcia Morera
2 min
Corrent AMB mIKIMOTO Albert Om va sortir a córrer amb Miquel Calçada, un dels amfitrions de la segona temporada, quan el va visitar  a Syracuse, als EUA.

Barcelona."Com en la primera temporada, veurem aquells que sempre hem vist com mai els hem vist", explicava ahir Albert Om a la presentació d' El convidat . Aquesta recepta, que tant va agradar l'any passat, s'ha cuinat ara amb un Gerard Quintana pare de família, un Bojan Krkic que comença una nova vida a Roma i un Quim Monzó que, tot i ser poc procliu a les visites, rep Om a casa seva durant dos dies.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El periodista explicava ahir que ha estat tota una experiència veure on escriu Monzó, després d'haver llegit els seus llibres des dels 17 anys, però afegia que el rodatge que més l'ha marcat ha estat el del monestir de Montserrat, on ha conviscut amb Teresa Forcades i les altres monges benedictines. "Per a una persona agnòstica com jo, va ser un xoc", confessava Om, que hauria volgut quedar-s'hi més dies.

Al llarg dels tretze capítols, dels quals s'han confirmat dotze dels protagonistes, Albert Om viatja a la ciutat de Syracuse, al nord dels EUA, on Miquel Calçada reconeix que es podria dedicar a la política. També visita Isidre Esteve a Oliana, en un capítol que qualifica com a "molt especial". El pilot confessa al periodista que només recorda que va en cadira de rodes quan en veu una altra.

Són personatges nous i històries noves, però el format d' El convidat no ha canviat gens. Segueixen sent 48 hores de convivència a casa del protagonista. Un canvi de papers d'on, segons Albert Om, "en surt alguna cosa que té un punt màgic". És el que ell anomena "converses per esgotament". Després de tantes hores de convivència -explica el periodista- els protagonistes acaben pensant: "T'explico el que vulguis". Om també destaca que no es dóna cap importància a la feina que ha fet populars els personatges: "Les converses són molt poc professionals".

Tot i que El convidat se centra en la vida més personal, ho fa "sense creuar les línies vermelles", deia ahir Mònica Terribas. La directora de TV3 va voler "reivindicar" el que considera "un espai insòlit i excepcional" i va afegir que "per a TV3 és un orgull poder tenir un programa de servei públic competint amb aquesta solvència", en referència a l'èxit d'audiència de l'any passat.

El responsable del departament de nous formats de TV3, Miquel Garcia, també va destacar qu e El convidat manté el "respecte per la privacitat", i que no és "transgressor ni pornogràfic". A més, va dir, el muntatge va contra les modes de ritme ràpid i moltes declaracions i aposta per pauses i silencis. Això sí, sense oblidar la música.

stats