NOVES PRODUCCIONS PER AL 2011
Mèdia 03/01/2011

La corrupció assalta la petita pantalla

La corrupció i els negocis fraudulents tenen moltes cares. Totes assalten el 2011 les pantalles de televisió amb dues produccions que preparen Antena 3 i Canal + per emetre durant aquest any.

Laia Altarriba
2 min
Perez-Reverte, Camelia

Barcelona.Arturo Pérez-Reverte estava preparant una nova novel·la en què volia barrejar narcotraficants, prostitució i policies corruptes. Va ser aleshores quan va escoltar el corrido Camelia la texana , dels mexicans Los Tigres del Norte. De la lletra d'aquella cançó en va fer créixer l'argument del que després es convertiria en un bestseller , La Reina del Sur . Més tard va ser el grup de corridos qui va aprofitar l'obra de Pérez-Reverte per crear una nova cançó, que porta el mateix títol que la novel·la. Ara Antena 3 prepara una nova carambola: està produint juntament amb Telemundo una sèrie amb el mateix nom, que s'estrenarà durant el 2011 (encara no hi ha data concreta).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena anuncia a la promoció de La Reina del Sur que entre els ingredients de la sèrie hi ha narcotraficants, prostitució, policies corruptes, persecucions en llanxes ràpides i assassinats. En el repartiment d'actors n'hi ha de colombians, d'espanyols i de mexicans. El projecte ja s'està rodant i s'emetrà a les dues bandes de l'Atlàntic.

Radiografia de l'especulació

Per la seva banda, Canal + està preparant una altra sèrie amb la corrupció com un dels ingredients principals i també s'ha inspirat en un llibre per crear el fil de la història. En aquest cas aborda una corrupció molt més propera: l'especulació urbanística que corromp polítics i que ha configurat, segons el seu productor, Fernando Bovaira, "l'Espanya dels darrers quinze anys, la del miracle econòmic i de l'enriquiment ràpid". Aquesta sèrie ambientada a la costa mediterrània s'estrenarà el mes de març i porta per títol Crematorio , el mateix que l'obra de Rafael Chirbes en què s'ha inspirat.

Mentre que a la sèrie d'Antena 3 els personatges centrals provenen dels baixos fons mexicans, a la producció de Canal + el protagonisme el té una generació que va compartir els ideals del 68, però que amb el temps se n'ha desentès i ha participat de l'especulació de la terra. Malgrat aquests punts de partida tan diferents, les dues sèries asseguren molta acció i molta corrupció.

stats