09/12/2022

Cotxe escombra d'un aqüeducte: quatre perles

2 min

 1. El Nacional es feia ressò de l'exclusiva de l'ARA sobre el sorteig dels serveis d'una prostituta a la caserna militar del Bruc. S'agraeix la cita –no tots ho fan–, però és ben estrany que parlin del Diario Ahora. És un nou cas de la Síndrome de Llegeixo Messi, cada cop més freqüent per l'ús del corrector automàtic sense posterior revisió d'aquells ens cada cop més obsolets en el periodisme de la pressa i la immediatesa, anomenats humans.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

2. I d'El Nacional a El Nacional, només que en aquest cas de Veneçuela. Encapçalava tota una pàgina amb el titular: "Càncer de pròstata més benigne en homes que en dones". Deu en anatomia.

3. “Condemnat a 21 anys de presó l’home que va robar els gossos de Lady Gaga”, titula El Periódico. Però el titular omet un detall crucial: a banda d’endur-se els dos buldogs francesos de la cantant, els dos lladres van deixar estès a terra el passejador que havia tret els animals per esbargir-los, amb quatre ferides de bala al pit. El càrrec al qual s’enfrontava no era sostracció frustrada de bestioletes, sinó intent d'assassinat. I és important assenyalar-ho, perquè si no el titular menysté el principal agreujat de l’assumpte –el passejador– i, a sobre, als lectors menys animalistes els pot semblar que la pena és desproporcionada i fruit del poder litigador d'una celebritat.

4. "Els ultres criden a «defensar Madrid» i tot el país durant el partit entre Espanya i el Marroc". Titular d'El Español que és el clàssic intent de profecia autocomplerta. Perquè quan El Español decideix amplificar la convocatòria, sap perfectament que està animant els ultres –diguem-ho clar: els nazis– a provocar les baralles que després la caverna atribuirà als marroquins. Com quan OK Diario va agafar quatre petards que estaven tirant a Sevilla i un reporter va dir que estaven "bombardejant" la ciutat.

stats