NOVES TECNOLOGIES
Mèdia 30/04/2012

...i els cromos també van ser digitals

Col·leccionar cromos ja es pot fer de manera virtual. El Barça ha estrenat els iCroms, unes làmines digitals en forma de cub que ofereixen en cada cara fotografies, vídeos i estadístiques dels jugadors.

Natalia Araguás
2 min
Els cromos virtuals del Barça tenen forma de cub i cada cara ofereix un tipus de contingut sobre els jugadors: fotografies, vídeos i estadística i història, entre d'altres.

BARCELONA"L'evolució dels cromos en paper de tota la vida en format digital per a les noves generacions de barcelonistes". Així va presentar el responsable de noves tecnologies del club, Dídac Lee, els FCB iCroms, uns cubs multimèdia que traslladen el col·leccionisme a internet. "Cada cromo virtual té sis cares", explica Óscar Salvadó, director de màrqueting online d'iCroms: "En cada cara hi ha un tipus de contingut: fotografies, vídeos, estadística i història, una cara personalitzable i una última amb comunicació interna de la plataforma". Els fotomuntatges i vídeos són exclusius i s'han fet en estreta col·laboració amb el Museu del FC Barcelona, afegeix. A més, els iCroms s'actualitzen constantment amb les últimes gestes dels seus protagonistes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El primer àlbum dels cromos virtuals (que rep el nom d'iCrom Box) repassa la història del Barça del 1973 al 2008 i inclou un total de 123 cromos. Té com a títol Barça Legend i recull des de la inauguració del Camp Nou fins a un repàs dels jugadors més emblemàtics (Johan Cruyff, Lionel Messi, Diego Armando Maradona) i fins a moments, finals i gols històrics, com la xilena de Rivaldo en l'última jornada de la Lliga 2000/2001. "És molt emotiu, li agradarà a qualsevol fan del Barça", opina Salvadó.

Un àlbum virtual i interactiu

L'àlbum en què es pengen els cromos és una plataforma multimèdia que també funciona com a xarxa social. Està editada en català, anglès, castellà i pròximament també en xinès. En aquesta plataforma no només es poden canviar cromos. Es tracta d'una xarxa social en què la gent pot intercanviar impressions sobre els continguts amb altres usuaris. També permet votar els cromos personalitzats o les col·leccions que més agradin i fer classificacions. Els comentaris es poden traslladar a Facebook i Twitter. També existeix un bloc específic d'iCroms que possibilita escriure opinions.

Pel que fa als preus, una compra mínima de tres cromos costa 0,99 euros. També hi ha diferents promocions: 30 cromos per 10 euros -més 7 cromos gratis- i 18 cromos per 6 euros -més 3 de regal-. També es convoquen concursos entre els usuaris més actius per ampliar la col·lecció. Aviat iCroms tindrà una aplicació per a iPhone, iPad i Android. Segons Salvadó, en la primera setmana d'existència els iCroms van sumar 6.989 col·leccionistes. Tot i que la història del Barça ha estat la primera col·lecció, els iCroms tindran una segona col·lecció blaugrana, tot coincidint amb el principi de la Lliga. Al maig en sortirà una altra, en col·laboració amb la Lliga ACB de bàsquet.

stats