Ràdio
Mèdia 28/06/2012

La cultura serà l'eix central de la programació d'estiu de Catalunya Ràdio

Tísner, Calders, Sales, Ferrater Mora i Montsalvatge estaran presents als principals espais de la nova graella, que s'estrena el 16 de juliol

Ara
2 min

BarcelonaCatalunya Ràdio estrenarà el 16 de juliol una programació d'estiu marcada per la cultura i, en concret, pel centenari del naixement de cinc grans figures de la cultura catalana, com són Avel·lí Artís Gener, 'Tísner', Pere Calders, Joan Sales, Josep Ferrater Mora i Xavier Montsalvatge. Per recordar-los, 'El matí de Catalunya Ràdio de l'estiu', que conduirà Francesc Soler cada dia de 7.00 a 13.00, convidarà la setmana del 23 al 27 de juliol un descendent de cadascun d'ells cada dia, a més d'experts en les seves obres, per oferir un retrat de la seva figura i les seves aportacions culturals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També el programa 'No pots dir que no', amb què Anna Ayala omplirà les tardes de l'estiu (de 16.00 a 19.00) commemorarà el centenari de Pere Calders amb la interpretació, cada setmana, d'un dels seus contes, interpretats per Dolors Martínez. Els caps de setmana, el protagonista serà Tísner, ja que el programa 'El suplement', que tornarà a quedar en mans d'Adam Martín, recuperarà l'espai 'Ciris trencats', que l'escriptor havia escrit per a Catalunya Informació durant els anys 90. Per la seva banda, Catalunya Música recordarà la figura de Montsalvatge amb una sèrie monogràfica que s'emetrà els dijous de 23.00 a 24.00.

La graella

Més enllà d'aquests espais, la graella d'estiu –que serà vigent del 16 de juliol al 2 de setembre– estarà encapçalada per 'El matí de Catalunya Ràdio de l'estiu', que s'emetrà de 7.00 a 13.00 amb Francesc Soler. A continuació, Sergi Vives presentarà el concurs 'El salvaVives', i a partir de les 15.00, després de l'informatiu, Xavier Graset presentarà 'Líquids', la versió estiuenca de 'L'oracle'. Després del 'No pots dir que no' d'Anna Ayala, Albert Puig presentarà, un any més, l'espai musical 'Balles?', que precedirà un recull dels millors programes de la temporada de 'L'ofici de viure' de Gaspar Hernàndez. A les 22.00, Marta Romagosa obrirà 'Opció personal', un espai d'entrevistes en profunditat, i durant la matinada Xavier Solà presentarà 'La nau', un altre espai musical.

Als caps de setmana, la programació s'obrirà amb el 'Tàpias fresques' de Pere Tàpias, a partir de les 9.00, i una hora més tard Adam Martín agafarà les regnes d''El suplement', que s'allargarà fins a les 14.00. A les 14.30, Oriol Munné presentarà 'Humans', sobre les cultures del món, i a les 15.00 començarà un altre clàssic dels estius, 'Converses', amb Jordi Garcia Soler. De 16.00 a 18.00 serà el torn de 'Generació digital', i a continuació Blanca Busquets estrenarà un nou espai sobre clubs de lectura, titulat 'El club de la bona lletra'. A partir de les 21.00, Nati Adell conduirà 'Anem-hi', un programa de turisme, i de matinada s'emetran el musical 'Fora de catàleg', amb Xavier Salvà, i una dramatització de l'obra de Víctor Català 'Solitud' a càrrec de Dolors Martínez.

stats