TECNOLOGIA
Mèdia 12/08/2011

La cultura del programari lliure (I)

1 min
La cultura del programari lliure (I)

"Amb software lliure tens llibertat". És una de les sentències de Richard Stallman, guru del programari lliure, cada cop més utilitzat a l'administració, les escoles i les llars. Parlem d'un programari gratuït i editable –que pot ser copiat i redistribuït–, per a qui vulgui endinsar-se als seus budells, adaptar-lo a les seves necessitats i fer-ne públiques les millores. Conceptes com la pirateria perden sentit i s'evita la bretxa digital, la discriminació d'aquells que no poden pagar el preu de la tecnologia. Tanmateix, com recorda Stallman, "lliure no significa gratis". No se'n venen còpies com fa Microsoft, però els programadors sí que ofereixen serveis de manteniment, instal·lació o d'adaptació. Ramon Tomàs

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Evernote és un servei online que permet emmagatzemar anotacions, penjar arxius, capturar imatges i gravar notes de veu com si fos una gravadora. Està sincronitzat amb el compte d'escriptori.

Aplicació per als nostàlgics de la fotografia que permet emular els efectes de càmeres del passat amb un catàleg que inclou The Bärbel, un clàssic de l'Alemanya de l'Est, o una pinhole casolana.

stats