TELEVISIÓ

Un nou curs televisiu marcat pels canvis a TVE

Les cadenes estatals posen en marxa la nova temporada

Després del període de vacances, les cadenes estatals donen el tret de sortida a la seva nova programació. Serà el curs de la Televisió Espanyola de Rosa María Mateo i de nous projectes com Arusitys a La Sexta. Aquestes són algunes de les propostes amb què arrenca la temporada a les televisions estatals.

La 1

Canvi de cares als serveis informatius de la cadena pública

TVE ha viscut aquest estiu una remodelació gairebé integral dels seus serveis informatius, començant pel nomenament de la nova directora de l’àrea, Begoña Alegría. Els nous Telediarios comencen a rodar dilluns amb canvis a totes les edicions: Ana Blanco torna als migdies, Carlos Franganillo s’estrena als vespres i Oriol Nolis passa al Telediario de cap de setmana, que ja va encapçalar entre el 2013 i el 2014. A més, Xabier Fortes es posarà al capdavant de Los desayunos i d’un nou espai d’anàlisi que començarà a les 12 h.

En la franja d’ access prime time, la televisió pública recupera Desafía tu mente, l’espai d’Antonio Lobato que posa a prova la capacitat de la ment humana. També arrenca dilluns la nova temporada de Torres en la cocina, que incorpora nous col·laboradors com el meteoròleg David Arango. Encara sense data d’estrena, Operación Triunfo i MasterChef Celebrity protagonitzaran l’oferta d’entreteniment.

La 2

Menys cinema, més música i una nova cara a ‘La 2 Noticias’

Un dels principals canvis que experimentarà la segona cadena de TVE és la reducció d’ Historia de nuestro cine, que a partir de l’octubre passarà a ser setmanal enlloc de diari. També a l’octubre s’estrenarà La hora musa, un programa presentat per la cantant Maika Makovski que suposa el retorn de la música en directa a la televisió pública.

Com a La 1, també hi haurà una cara nova, encara desconeguda, al capdavant a l’informatiu de referència de la cadena, La 2 Noticias, després de la baixa de Mara Torres.

Antena 3

Informatius reforçats i nous col·laboradors a ‘El hormiguero’

La cadena comença la temporada amb uns informatius que mantenen les cares del curs anterior però que reforcen els seus recursos tècnics amb un nou plató i la implantació d’elements de realitat augmentada.

Dilluns també tornen dos pilars de la cadena: Espejo Público i El hormiguero. El primer convidat de Susana Griso serà Pablo Casado, mentre que l’espai d’entreteniment, que incorpora Núria Roca i Carlos Latre com a col·laboradors, rebrà Penélope Cruz per estrenar la temporada.

Telecinco

Pablo Iglesias, primer convidat dels informatius de Piqueras

La primera cadena de Mediaset inaugura el curs aquest cap de setmana mateix amb el retorn de Viva la vida, l’espai de sobretaula de Toñi Moreno. Dilluns serà el torn dels informatius, que s’estrenen amb una entrevista a Pablo Iglesias conduïda per Pedro Piqueras.

Una altra cara històrica de Telecinco, Ana Rosa Quintana, no tornarà fins al 10 de setembre, dia que s’estrenarà la 15a temporada del seu matinal, El programa de Ana Rosa. Aquest curs també serà el de la sisena entrega de Gran Hermano VIP.

La Sexta

Alfons Arús es proposa conquistar la franja matinal

Una de les principals novetats de La Sexta és l’arribada d’Alfons Arús i el seu morning show, Arusitys. Amb una barreja d’humor i actualitat, l’espai intentarà fer-se un lloc a la franja que va de les 7.30 a les 11 del matí. El mateix dia del seu debut, dilluns, també torna El intermedio, que estrena plató, capçalera i noves seccions, com Servicio Público, en què Thais Villas convida polítics a fer tasques quotidianes per ajudar els ciutadans.

Cuatro

Una temporada plena de ‘docurealities’

La 14a temporada de Cuarto Milenio és l’encarregada de donar, demà, el tret de sortida al nou curs. Com a part del seu nou model de programació, Cuatro té en cartera diversos docurealities que veuran la llum properament, entre els quals Misión exclusiva, que explica el dia a dia d’un paparazzi. Una altra estrena, El concurso del año, va debutar als migdies aquest dilluns.