Mèdia 10/04/2018

David Simon respon a les crítiques a Twitter per la seva col·laboració amb Mediapro

El creador està preparant una sèrie sobre la Guerra Civil amb la productora de Jaume Roures

Ara
2 min
David Simon s’endinsa en la indústria pornogràfica dels 70 ‘Show me a hero’ s’estrena a l’agost

BarcelonaL’anunci que David Simon està preparant ‘A dry run’, una sèrie sobre la Guerra Civil, amb Mediapro ha sigut rebuda amb interès pels seguidors dels treballs del creador però també amb crítiques per part de tuitaires que consideren inadequada la seva associació amb la productora de Jaume Roures.

El guionista i periodista ha respost a través de Twitter a diferents usuaris que criticaven la seva elecció assegurant, entre altres coses, "que si Jaume Roures finança la sèrie, ja sabem quin serà el resultat", o que "Jaume Roures és un terrorista". Una altra usuària pregunta a Simon si "és conscient que Jaume Roures i Mediapro estan intentant iniciar una altra guerra civil a Espanya" i li recomana llegir el llibre 'The Spanish Civil War', de Hugh Thomas. "L’he llegit. Soc conscient que molta gent a Espanya preferiria no reflexionar sobre el passat. L'amnèsia absoluta nacional és el camí preferit per alguns. Em vaig formar com a periodista, així que aquesta no és la meva opció".

En un altre tuit, Simon, creador de sèries de culte com 'The wire' i 'Treme', diu: "La meitat de Madrid i Barcelona està ara mateix tornant a lluitar pel 1937-1939 al meu 'timeline': Tant és que siguem al 2018 i que el projecte sigui una narrativa històrica i específica sobre un grup d’americans i què els va passar. Fins que no estigui finançat, us suggereixo que us desmobilitzeu".

Simon ha continuat assegurant que, des del seu punt de vista, "el que és irrespectuós és jutjar una narrativa abans de que existeixi basant-se en qualsevol dels participants que la financen". El xef José Andrés ha sortit en defensa seva i ha assegurat que el creador farà una bona feina amb la història.

‘A dry run’ explica la història dels membres del batalló Abraham Lincoln que va viatjar a Espanya l’any 1937 per allistar-se a les Brigades Internacionals i lluita contra el feixisme. El projecte està encara en una fase inicial i Mediapro està buscant col·laboradors per cofinançar la sèrie.

stats