Tot el que se sap fins ara del veto als cotxes contaminants a Barcelona, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

Les superilles evitarien quasi 700 morts prematures per la contaminació / DANI RÍOS

1.

Rivera ofereix l'abstenció si no s'indulta els presos i "es planifica" el 155, però Sánchez rebutja les condicions. El líder del PSOE assegura que "no hi ha obstacles" per a una "abstenció tècnica" del PP i Cs.  Podem s'agafa a la ronda de contactes amb el rei com a última esperança per salvar la coalició. La portaveu del partit, Noelia Vera, assegura que Sánchez "té decidit anar a eleccions".  

2.

Les furgonetes i els autocars contaminants podran circular per Barcelona durant el primer any de restriccions. La zona de baixes emissions comença l'1 de gener del 2020, però les multes s'imposaran a partir de l'abril.  Tot el que se sap fins ara del veto als cotxes contaminants a Barcelona. S'aplicarà de dilluns a divendres i les multes seran de fins a 1.800 euros. 

3.

La fiscal eleva la pena per a la 'Manada' de Manresa: “És com si li haguessin esclafat el cos per muntar-se una festa”. Augmenta fins a 25 anys la petició de condemna per als acusats d'haver violat una menor de 14 anys.  

4.

La major pujada diària en 30 anys del petroli se suma a l'alentiment de l'economia. Trump allibera les reserves dels Estats Units després dels atacs contra refineries saudites. 

5.

Messi rep l'alta mèdica i viatja a Dortmund. L'argentí ja s'ha entrenat aquest matí amb els companys a Barcelona.