La Delegació del govern espanyol a Madrid aplica la llei mordassa a una periodista de Catalunya Ràdio

L'òrgan li atribueix "una infracció greu de desobediència a l'autoritat"

La Delegació del govern espanyol a Madrid ha obert un expedient sancionador a la periodista de Catalunya Ràdio Mercè Alcocer per “desobediència a uns agents de l’autoritat”. Alcocer, que el 20 de febrer passat  cobria una informació com a enviada especial en el seguiment del “cas Pujol”, va intentar accedir a l'Audiència Nacional de Madrid per un carrer lateral a l'edifici, on els agents li van demanar la documentació.

Per aquesta acció, la Delegació del govern a Madrid atribueix a la periodista una “infracció greu de desobediència a l’autoritat”,  prevista a la nova llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda com a llei mordassa.

Segons Alcocer, “es va impedir als mitjans accedir als advocats i al fiscal, dins i fora de les dependències judicials. En no poder acostar-me per obtenir declaracions, vaig voler accedir-hi per un carrer lateral a l’entrada de l’Audiència, i allà em van demanar la documentació”. La periodista  explica que “els agents van entorpir en tot moment la tasca informadora dels periodistes amb un zel excessiu” i admet: “No sé exactament quina és la desobediència que se m’atribueix”.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha expressat el seu suport a la periodista. També ha manifestat el seu rebuig davant d'aquesta situació que, segons la CCMA, "suposa l’impediment dels professionals dels mitjans de comunicació a l’exercici lliure de la professió". 

Més continguts de