Ràdio
Mèdia 29/06/2012

La vaga dels treballadors deixa la SER sense la seva programació habitual

El seguiment s'ha xifrat en un 90% a Barcelona. Els empleats protesten per la intenció de presentar un ERO que inclouria 200 acomiadaments

Agències
2 min
Protesta dels treballadors de la SER davant la seu de Màlaga

Madrid/BarcelonaLa Cadena SER no emet aquest divendres la seva programació habitual com a conseqüència de la vaga de 24 hores que ha convocat el comitè d'empresa com a protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va plantejar l'empresa i que preveu 200 acomiadaments i una rebaixa salarial del 10% de mitjana. L'assemblea va confirmar posteriorment l'aturada, a la qual estan cridats els 1.385 empleats que la SER té arreu de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Des de la mitjanit, la programació que s'ha emès és enregistrada, amb l'excepció de l'espai nocturn d'esports 'El larguero', que s'ha realitzat en directe, segons ha informat a Efe el cap de comunicació de la cadena, Josep Maria Girona. A més, es mantenen, els butlletins informatius de les hores en punt, mentre que les emissores musicals Radiolé, Los 40 Principales, Cadena Dial, Máxima FM i Radio 80 emeten "amb absoluta normalitat".

Segons denuncia CCOO, l'anunci, fa 15 dies, d'un nou pla que preveia l'acomiadament de 200 treballadors es va produir quan encara està en vigor l'acord signat per la cadena en què es comprometia a no fer acomidaments col·lectius fins a l'abril del 2013. Aquest pacte es va assolir després de l'ERO aprovat l'octubre de l'any passat, que va comportar 190 acomiadaments i 70 baixes incentivades.

La reducció de plantilla de Prisa Radio afectaria especialment Catalunya perquè comportaria la desaparició d'Ona fm, l'emissora de programació esportiva de la SER a Barcelona.

Seguiment multitudinari

Els treballadors de la Cadena SER han situat per sobre del 90% a Barcelona el seguiment de l'aturada. Segons han explicat a l'ACN, dels més de cent treballadors del centre barceloní de Prisa Radio, només una desena s'han presentat al seu lloc de feina. De la mateixa manera indiquen seguiments majoritaris (sense aportar dades) a Reus, Tortosa i Girona, mentre que expliquen que al centre de Lleida hi ha un seguiment més desigual.

Pel que fa al seguiment a altres punts estatals, els treballadors asseguren que hi ha un seguiment generalitzat, especialment a Madrid, València, Euskadi, Sevilla, Extremadura o Santiago de Compostel·la.

stats