SEGONA TEMPORADA
Mèdia 19/09/2012

Els detectius tornen a TV3 amb noves investigacions

TV3 estrena aquesta nit la segona temporada de la sèrie Kubala, Moreno i Manchón. Els tres detectius hauran d'afrontar nous casos que, en algunes ocasions, es barrejaran amb la seva vida personal.

Albert Castellví Roca
2 min
Jordi Martínez (Kubala), Núria Gago (Manchón) i Marc Cartes (Moreno).

BARCELONA.La primera temporada no va acabar gens bé per al Charly: a més de descobrir que el seu gran amic, el Lluís, era en realitat un policia corrupte que li havia estat amagant que treballava per un delinqüent a qui feia anys que perseguien, es va veure obligat a signar l'autorització perquè la seva exdona, l'Eva, marxés a viure a Brussel·les amb el seu nou marit i, encara pitjor, amb la seva filla, l'Estel. A més, tot i que l'atracció mútua entre ell i l'Helena era més que evident, cap dels dos no es va decidir a fer el pas i van acomiadar l'últim capítol buscant consol en altres persones.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A partir d'avui, però, tot plegat pot començar a canviar: el Charly (Marc Cartes), l'Helena (Núria Gago) i el Kubala (Jordi Martínez) tornen a obrir la seva agència de detectius privats a TV3 aquesta nit (22.30) per protagonitzar la segona temporada de la sèrie Kubala, Moreno i Manchón . En aquesta nova etapa, el Charly intentarà refer-se dels mals tràngols que va viure a la primavera intentant una nova aproximació a l'Helena, però la relació entre tots dos serà molt més complicada del que podria semblar.

Entremig, el Kubala intentarà que aquesta tensió no afecti el funcionament del bufet, però alhora haurà de superar també algun conflicte domèstic. En el seu cas, no serà amb la dona, amb qui ja va aconseguir refer la vida de parella abans d'acabar la temporada anterior, sinó amb el pare, que seguirà comprometent més d'una vegada l'harmonia familiar. A més, la seva obsessió per la feina, i especialment per un cas concret que se li entravessarà, no facilitarà que l'ambient a casa sigui gaire tranquil.

Nous casos

De fet, la distinció entre feina i vida personal serà més complicada que mai per al Kubala: al llarg de la temporada hi haurà un cas recurrent -una investigació sobre la desaparició d'un menor que durant moltes setmanes no aconseguiran aclarir-, que tindrà alguns lligams amb la seva família, cosa que farà créixer el seu interès per la qüestió.

Però més enllà d'aquesta trama, que marcarà tota la temporada, a cada capítol els detectius s'hauran d'enfrontar a nous casos puntuals. Segons la cap de guió de la sèrie, Anaïs Schaaff, "hi haurà casos de nens desapareguts, explotació, conflictes d'herència i problemes empresarials", cosa que donarà lloc a "capítols més dramàtics i d'altres de més lleugers". Avui, per començar, hauran de resoldre dos casos. D'una banda, el Charly i l'Helena intentaran ajudar una clienta a qui l'exmarit ha raptat el fill sense deixar cap rastre, i, de l'altra, el Kubala s'armarà de paciència per ajudar un cantant maleducat, però que triomfa entre els adolescents, a qui han robat la maqueta del seu nou disc.

KMM va debutar a TV3 el 9 de gener i se'n va acomiadar a l'abril amb una mitjana de 484.000 espectadors i un 15,6% de share . A més, la ficció, coproduïda per TV3 i Diagonal TV i dirigida per Kiko Ruiz, ha despertat l'interès de cadenes de diversos països d'Europa i el Col·legi Oficial de Detectius Privats de Catalunya la va guardonar per la seva tasca de divulgació de la professió. "Em deien que, acostumats a veure sèries de detectius americans, per primera vegada veien reflectida la seva realitat a la tele", assegura l'actor Jordi Martínez.

stats