Recull de premsa
Mèdia 05/09/2011

“CiU amenaça el PP per defensar el castellà”, a la portada de l''Abc'

En la mateixa línia, 'El Mundo' diu “Mas considera un atac que el castellà sigui igual que el català”. L'alerta de la directora de l'FMI, Christine Lagarde, de risc de recessió global imminent és l'altre argument de portada destacat aquest dilluns

Redacció
2 min
ABC, 5 de setembre

BarcelonaLa polèmica al voltant del castellà a les escoles catalanes continua sent motiu d'obertura a les edicions impreses d'aquest dilluns. L'Abc titula un contundent “CiU amenaça el PP per defensar el castellà” i afegeix que Mas fa una crida a protegir el català enfront les sentències judicials. En la mateixa línia, El Mundo diu “Mas considera un atac que el castellà sigui igual que el català” i destaca que tres associacions judicials titllen d'”esbiaixada” la interpretació de Caamaño. A la premsa catalana, El Punt Avui titula “El Govern planta cara en defensa del català”, La Vanguardia afegeix “El curs començarà dilluns que ve sense cap canvi en l'àmbit lingüístic” i l'ARA diu “Mas demana unió per defensar el català” i afegeix que el president del TSJC diu que no es posa en perill la immersió lingüística. Per la seva banda, El Periódico titula “L'atac a la immersió esquerda el pacte CiU-PP”, i destaca les declaracions d'Oriol Pujol, que exigeix als conservadors que no insisteixin en el bilingüisme per imposició”, i Sánchez-Camacho, que presentarà resolucions perquè s'acati la sentència del TSJC.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els titulars econòmics també són argument d'obertura. El País diu “L'FMI alerta del risc de recessió global imminent” i afegeix que la seva presidenta, Christine Lagarde, afirma que el marge de maniobra és menor que el de 2009. Público “Grans fortunes compren deute autonòmic” perquè els dóna més rendibilitat que la borsa o els dipòsits, i destaca el cas de la multimilionària espanyola Alicia Koplowitz, que ha invertit 2,9 milions en bons de la Xunta, 2,9 més en deute de la Generalitat catalana, gairebé un milió en el de Madrid i 3,8 milions en pagarés de Múrcia.

Dos titulars situen a portada l'atemptat de l'11-S a les torres bessones de Nova York, una setmana abans que es compleixin els 10 anys. El Periódico diu “Al-Qaida viu les seves hores més baixes des de l'atac als EUA” i La Vanguardia , per contra, destaca unes declaracions de l'exalcalde la ciutat i titula “Correm perill l'11 de setembre d'enguany”.

L'ARA dedica l'obertura al debat energètic amb el titular “2030, un horitzó sense nuclears”, i afegeix que el Govern preveu el relleu energètic a Catalunya per d'aquí vint anys. La Razón també es desmarca en l'obertura i diu “La cúpula d'ETA comunica a les seves bases que no es dissol”. Aquest dilluns fa un any del comunicat d'alto el foc de la banda terrorista i el diari destaca una nota enviada per Iratxe Sorzábal, màxima dirigent actual de la banda, on nega que entreguin les armes.

stats