recull de premsa
Mèdia 12/09/2011

'El Mundo' titula en català l'endemà de la Diada

“Català, a l'atac” diu el diari, que mostra una imatge on suposadament un grup de joves crema una bandera espanyola. L'advertència de Mas que “comença la transició nacional” i el desè aniversari de l'11-S als Estats Units són els dos titulars destacats

Redacció
2 min
El Mundo, 12 de setembre

BarcelonaLa Diada de Catalunya d'enguany, marcada especialment per un rerefons reivindicatiu per la llengua, fa que aquest dilluns El Mundo utilitzi el català a la seva portada. “Català, a l'atac”, diu el diari, fent referència a les paraules de Màrius Serra, i mostra una imatge en què suposadament un grup de joves crema una bandera espanyola durant els actes centrals de la Diada, i afegeix que Mas i Montilla apaudeixen les consignes agressives en favor de la immersió obligatòria i que uns encaputxats cremen banderes d'Espanya i el retrat del rei. El diari també destaca que CiU fa xantatge a Albiol amb l'amenaça que “haurà de marxar si s'oposa a la immersió”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Bona part dels rotatius utilitzen l'eix central del discurs d'Artur Mas per fer la crònica de la Diada, i fan titulars al voltant de l'inici de la “transició nacional catalana” proclamada pel president de la Generalitat. És el cas de La Vanguardia, Público i l'Abc. El Punt Avuies decanta per “Diada per la llengua” i, des d'una òptica contraposada, La Razón presenta les dades d'una enquesta telefònica i diu “La majoria de catalans exigeix a Mas que acati la sentència que iguala el castellà i el català a les aules”. El Periódico parteix la portada en dos, amb una fotografia dels actes de la Diada al Parc de la Ciutadella de Barcelona i de l'homenatge a les víctimes dels atemptats de l'11-S a la Zona Zero de Nova York i titula “11-S d'afirmació”.

De fet, el desè aniversari de l'atac a les Torres Bessones de Nova York comparteix protagonisme a les portades d'aquest dilluns. La Vanguardia hi dedica l'obertura amb el titular “11-S: punt i apart” i afegeix que Obama demana obrir una nova era amb l'atur com a enemic. L'Abc i La Razón utilizen una imatge d'Obama i Bush davant del memorial a les víctimes i titulen “Units en la memòria” i “Aplaudiment per a Bush, fredor per Obama”. El País es decanta per “El Món reviu les ferides de l'11-S deu anys després”.

L'ARA dedica l'obertura al retorn escolar i titula “Nou curs, molt deures” i Público es decanta per un titular econòmic i diu “Salvar els bancs ha costat ja dos bilions d'euros”.

stats