Recull de portades
Mèdia 17/03/2012

El govern espanyol “titlla d'il·legal la consulta sobre el pacte fiscal”, a la portada del diari 'El Mundo'

La mobilitat dels funcionaris és el titular d'obertura a la majoria de rotatius. George Clooney il·lustra bona part de les portades, després que fos detingut i alliberat per protestar davant l'ambaixada del Sudan a Washington

Ara
2 min
El Mundo, 17 de març

Barcelona'El Mundo' obre l'edició d'aquest dissabte amb la llei de consultes aprovada pel Govern, el seu tema estrella els darrers dies, de rerefons i avui titula: "Santamaría titlla d'il·legal la consulta sobre el pacte fiscal". El diari destaca les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, que ahir va advertir Mas que les consultes populars "es limiten a l'àmbit de competència de qui pregunta" i va recorda que aquesta qüestió excedeix les "atribucions" de la Generalitat. El rotatiu també destaca: "Oriol Pujol reitera: 'La farem'". Per al diari 'El Punt Avui', la negativa del govern espanyol a les consultes és dels tres "problemes" que el rotatiu destaca aquest dissabte en portada, a més de la retallada en inversions de l'Estat a Catalunya i el deute que acumula, el més alt de totes les autonomies.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El pla que aprovarà el Govern la setmana que ve i que permetrà modificar l'horari, la jornada laboral i el lloc de treball d'uns 45.000 treballadors públics, segons els sindicats – un miler segons l'executiu - obre les portades d'aquest dissabte. "Via lliure a la mobilitat dels funcionaris", titula 'El Periódico'. En la mateixa línia, 'La Vanguardia' afirma: "El Govern podrà moure 45.000 empleats públics". L'ARA rebla: "Ortega mobilitza els funcionaris".

A la premsa espanyola, 'El País' revela: "La Moncloa va forçar que el marit de Cospedal renunciés a Red Eléctrica", i afegeix que Rajoy va fer arribar el seu malestar a la número dos del Partit Popular

'Abc' opta per l'aval del govern a les prospeccions petrolíferes de Repsol a les Illes Canàries i titula: "Petroli espanyol". El diari destaca l'impacte positiu que pot generar a l'arxipèlag i a l'Estat, en matèria econòmica i de dependència energètica.

'La Razón' titula: "Cap quadre per en Borja", i destaca que la baronessa Thyssen blinda a les voluntats del seu testament la col·lecció de pintura que ara té prestada a l'Estat, i que està valorada en uns 700 milions, amb l'objectiu que el seu fill no pugui dilapidar-la.

George Clooney il·lustra bona part de les portades, després que aquest divendres fos detingut i alliberat per protestar davant l'ambaixada del Sudan a Washington.

stats