Mèdia 02/02/2012

"Els directius d'ens públics no cobraran més d'un any de liquidació", a la portada de 'La Razón'

Els més de 70 morts dels enfrontaments entre equips rivals en un partit de futbol egipci i la trobada entre Rajoy i Mas a la Moncloa ocupen les portades d'aquest dijous. La foto de la Gioconda descoberta al Prado també és present en molts rotatius

Ara
3 min

Barcelona'La Razón' redueix l'impacte dels més de 70 morts en un estadi de futbol egipci i se centra en la seva secció "Espanya es reforma". Així, destaca que "els directius d'ens públics no cobraran més d'un any de liquidació". Diu que aquesta decisió s'ha pres en detectar que molts directius podien cobrar "més de 200.000 euros" en marxar, sobretot a Foment, Economia i Indústria". En una foto central el rotatiu presenta la Gioconda del Prado i titula "el somriure de l'altra Gioconda". Sobre aquesta obra d'art del museu madrileny, el diari explica que va ser realitzada en "paral·lel a l'original per un deixeble de Leonardo".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta obra pictòrica centra tota l'atenció de l''Abc' que titula que és "la Gioconda de Madrid" i que "el Prado desvela el misteri".

'La Vanguardia' il·lustra la portada de la seva edició d'avui dijous amb una foto de Rajoy i Mas a la porta de la Moncloa sobre la qual titula que "Rajoy i Mas prioritzen les reformes econòmiques". EL diari no oblida un dels seus col·laboradors més il·lustres i recorda "Fabian Estapé" qui diu que era "l'economia feta paraula". El futbol egipci ocupa un lloc molt destacat al diari pels "74 morts davant la inoperància de la policia" que van tenir lloc ahir.

'El Mundo' aposta pels socialistes per obrir la seva edició d'aquest dijous. "Rubalcaba vol Patxi López de número 2 del PSOE i delfí". A més, aprofita la presència de l'exministre d'Interior en portada també destaca que "un jutge investiga una trama de corrupció en la construcció de comissaries". Sobre Mas i Rajoy explica que el president català afirma que "la llengua és una línia roja que no es pot trepitjar".

'El País' obre amb la tragèdia del futbol egipci amb la foto però aposta pel judici a Garzón un dia més: "Víctimes del franquisme narren les seves tragèdies davant del Suprem". Després, concreta que "dos octogenaris narren la violenta desaparició dels seus pares al 36". Sobre la corrupció al País Valencià, el diari destaca que "Hisenda ha destapat delictes fiscals en la visita del Papa" a la capital valenciana.

'Público' també destaca els testimonis dels ancians que han defensat els arguments per investigar els crims del franquisme a la sev aportada. A més, però, il·lustra amb una foto del ministre Wert que va fer una "manipulació de manual" per defensar la supressió de l'assignatura: educació per la ciutadania.

L''ARA' se centra en el temporal de fred, neu i gel que a partir d'aquest dijous serà ben palès a tot el territori català i portarà neu fins a la cota zero. Entre altres previsions el diari destaca que el cap de setmana les temperatures baixaran de -10. A continuació mostra com Rajoy i Mas es donen la mà a la reunió que ha servit per "ajornar el pacte fiscal" i per "donar prioritat a l'economia".

'El Punt-Avui' se centra en la trobada entre el president català i espanyol per explicar que "la bona predisposició de Mas amb Rajoy es limitarà al 2012". També destaca que "el pla de trilingüisme torna a amenaçar el català".

Les reformes a la dreta que va prenen l'executiu de Rajoy no passen desapercebudes per a 'El Periódico', que utilitza una foto en blanc i negre per recordar que amb la reforma de Gallardon "les dones ja no decidiran" sobre l'avortament. A més, també destaca els "més de 70 morts en l'estadi egipci" i assegura que "Barcelona vol implantar una tarifa fixa de taxi per a l'aeroport".

Entre els esportius destaca la portada del diari 'Sport' que titula amb una paraula: "'Puyolazo'", "un gol que podria valer una final". El diari 'As', per la seva banda, presenta en portada la "masia blanca", les obres de la qual "començaran al juny". Mundo Deportivo assegura al Barça li "pinta bé".

stats