Mèdia 17/06/2011

Les disculpes a mitges de Felip Puig i els indignats, portada de l'ARA

El desconcert provocat per l'estira-i-arronsa polític amb la sisena hora de la jornada escolar és l'altre gran tema de l'edició d'aquest divendres

Redacció
1 min
portada 17 juny

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha disculpat a porta tancada amb els diputats per no haver-los protegit prou dels incidents del Parlament i membres del moviments dels indignats s'han desmarcat de l'actitud violenta d'alguns manifestants. Aquestes dues actituds han estat la reacció d'uns i altres després dels aldarulls de la Ciutadella. És el tema d'obertura de l'edició d'aquest divendres de l'ARA, que inclou una anàlisi del cas: 'La il·lusió populista i l'antipolítica', de l'historiador Xavier Casals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'altre gran tema destacat a la portada és la polèmica sobre la sisena hora escolar. Una moció aprovat aquest dijous al Parlament insta el Govern a mantenir-la, però s'ha aprovat amb els vots en contra de CiU i l'executiu d'Artur Mas es nega a fer-ne cas per manca de recursos. La situació genera desconcert entre els pares de cara al curs que ve.

El pànic financer que recorre Europa des de Grècia, que provoca dificultats per pagar el deute espanyol, també té espai a la primera plana d'aquest divendres.

Pel que fa als articles d'opinió, a la portada se'n destaquen tres: el de Xavier Roig –sobre "l'absurd antioccidentalisme" que es practica a Catalunya–, el de Laia Fàbregas –que aborda la "utopia" de la unanimitat, amb els indignats i amb l'independentisme– i el de Jordi Llaonart, sobre la situació dels cristians sirians.

stats