Mèdia 22/02/2021

Disney+ obre la porta al públic adult amb el canal Star

El nou espai ofereix sèries clàssiques però també novetats com 'Con amor, Victor'

3 min
Una escena de 'Con amor, Victor'

BarcelonaDes que va començar a operar –a finals del 2019 als EUA i a principis del 2020 a Europa–, Disney+ ha aconseguit refermar-se com un dels competidors amb més pes de la guerra de l'streaming. Tot i l'empenta de la marca i de comptar amb una sèrie que genera gran expectació com The mandalorian, la realitat és que fins fa poc Disney+ era una plataforma destinada principalment al públic familiar i infantil i, per tant, amb poc interès per als que buscaven produccions una mica més arriscades. La plataforma vol revertir aquesta situació amb la posada en marxa del canal Star, un nou apartat del servei al qual es podrà accedir a partir d'aquest dimarts i en el qual s'estrenaran els continguts adreçats als adults. En aquesta nova marca els espectadors trobaran sèries de televisió i pel·lícules d'estudis que formen part del grup Disney, com ara 20th Television, ABC Signature, FX Productions, 20th Century Studios o Searchlight Pictures.

Quan un usuari entra a Disney+ té accés a les diferents marques del grup. Fins ara l'espectador podia triar entre produccions originals de Disney, Pixar, Marvel, Star Wars i National Geographic. Star és la sisena marca que s'incorpora al catàleg de la plataforma i els usuaris ho notaran en el preu, que augmenta en dos euros mensuals, ja que no hi ha la possibilitat de prescindir d'aquest nou servei. Si un usuari contracta Disney+ a partir de demà haurà de pagar 8,99 euros al mes o 89,90 euros anuals (en totes dues modalitats es poden fer fins a set perfils diferents i tenir quatre emissions en streaming simultànies). En el cas de les persones que ja són subscriptores el nou preu no es farà efectiu fins al 22 d'agost.

Quatre sèries d'estrena

Per a la seva presentació en societat, Star arrenca amb quatre sèries d'estrena –ficcions que no s'havien pogut veure a Europa però sí als Estats Units– i un grapat de clàssics. Una de les que donarà el tret de sortida a la nova pestanya del servei és Con amor, Victor, spin-off de la pel·lícula per a adolescents Con amor, Simon, que ha deixat en evidència el caràcter conservador de Disney. La sèrie explica la història del Victor, un adolescent amb dubtes sobre la seva orientació sexual que es trasllada a una nova ciutat amb la seva família. Con amor, Victor havia de ser una de les ficcions originals de Disney+, però a l'últim moment la companyia va considerar que la temàtica LGTBI era massa adulta i va decidir fer-la saltar a la plataforma Hulu, que forma part del mateix grup mediàtic però que funciona de forma independent.

L'altre plat fort de Star és Big sky, una història de detectius privats creada per David E. Kelley, responsable de Big little lies i The undoing. Centrada en el segrest de dues germanes a Montana, la sèrie es va estrenar a mitjans de novembre als Estats Units a través de la cadena ABC i és una de les produccions de televisió en obert que millors audiències ha tingut en un curs marcat per la pandèmia. Menys expectatives genera la tercera de les estrenes, Helstrom, una sèrie de Hulu que neix de l'univers de Marvel i que arriba a Star ja cancel·lada. La ficció, protagonitzada pels fills d'un poderós assassí sobrenatural, només ha aguantat en funcionament una temporada. Finalment, Star també comptarà amb propostes d'animació per a adults, com Solar opposites, la nova creació dels responsables de Rick y Morty. La sèrie, que té una primera temporada de vuit episodis, està protagonitzada per quatre extraterrestres que abandonen el seu món i van a parar a una casa d'una zona suburbial dels Estats Units.

Tot i que el nou canal de Disney és una porta oberta als continguts per a adults, la companyia recalca que la plataforma seguirà sent un espai segur per als més petits. En els últims mesos Disney està posant en marxa pràctiques amb les quals vol demostrar el seu compromís per protegir la infància, malgrat que des d'alguns sectors s'ha criticat que algunes de les decisions preses serveixen per amagar la hipocresia de la companyia. Després de canviar la categoria de pel·lícules com Dumbo o Peter Pan pels seus continguts racistes, Disney+ ha afegit missatges d'alerta a 18 episodis d'El show de los Teleñecos que contenen escenes en les quals es tracta de manera discriminatòria persones d'orígens diversos. A més d'aquest tipus de missatges, amb el llançament de Star el servei posa en marxa un control parental amb el qual els subscriptors podran establir un límit d'accés als continguts adults i crear perfils protegits amb un PIN.

Els clàssics que es podran recuperar
  • 'Mujeres desesperadas' Aquesta sàtira de la vida als suburbis va ser una de les sèries més seguides de principis dels anys 2000. A Star estaran disponibles les seves vuit temporades.
  • 'Anatomía de Grey' La sèrie més longeva de la televisió actual , que també està a Amazon, sembla no tenir final. Pels qui encara tenen ganes de revisar els drames i les desventures de la doctora Grey Star ofereix les seves 17 temporades.
  • '24' Pels amants del thriller i l'acció, Star proposa una marató de Jack Bauer, un agent que lluita contra el terrorisme i que creu que "el fi justifica els mitjans".
  • 'Padre de família' Disney+ ja tenia la gran sèrie d'animació per adults, 'Los Simpson', i li faltava la seva hereva, 'Padre de familia', que s'emet des del 1999.
  • 'Expediente X' Els seguidors de Mulder i Scully podran reviure les seves aventures paranormals a través de Disney+. Fins ara la sèrie estava completa a Amazon.
stats