Strauss-Kahn
Mèdia 16/05/2011

“Fort cop a les presidencials” a la portada de 'Le Figaro'

Amb la detenció del director de l'FMI, el francès Strauss-Kahn, la premsa francòfona es pregunta pel futur del PS i de la cursa socialista a les eleccions presidencials del 2012

Redacció
1 min
Le Figaro, 16 de maig

BarcelonaEl rostre del director de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn, ocupa totes les portades de les edicions franceses d'avui dilluns. La detenció de l'alt mandatari francès capgira la precampanya per a les eleccions presidencials de l'any vinent a França i deixa tocat el PS. La incertesa al voltant dels comicis genera la majoria de titulars a la premsa francesa d'avui.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Le Figaro diu “Fort cop a les presidencials”, Le Progrès es pregunta “Adéu al 2012?”, Aujourd'hui i Le Parisien titulen “Aturada brusca” i La Croix “L'ona de xoc” i afegeix que la detenció del director de l'FMI fragilitza la institució financera i trastorna la precampanya presidencial a França. La Tribune titula “La inculpació de DSK sembra la confusió...” a França, Europa i a l'FMI. El diari afegeix que les primàries a la cúpula francesa i les presidencials del 2012 donen un gir rotund.

Libération diu “DSK fora”, Le Dauphiné “El xoc”, Ouest France “un sisme polític” i Les Echos “DSK, l'escenari impensable”. La Dépêche, per la seva banda, titula “DSK ho nega tot” i afegeix que el director de l'FMI nega les faltes per les quals se l'acusa i es declara innocent.

stats