Televisió

"No m'han parlat precisament bé dels valors de la sèrie"

Duran nega que Unió hagi pressionat TV3 perquè suprimís 'Infidels'

En una entrada al seu blog, el líder democristià diu que no coneix la sèrie i lamenta no tenir "una mica d'influència" sobre el canal públic

L'anunci, dilluns, que TV3 suprimirà la sèrie Infidels de la graella ha generat, a banda d'una allau de crítiques dels seguidors de la sèrie, diversos rumors que circulen per la xarxa i que apunten que Unió Democràtica hauria pressionat perquè es cancel·lés l'emissió d'una sèrie que transmet valors poc exemplars.

Davant d'aquestes sospites, el president d'Unió ha dedicat avui un article del seu blog a la sèrie i a intentar aclarir la polèmica. Duran comença assegurant: "No he vist mai i no sé de què va" la sèrie. A continuació afegeix que ell no té coneixement directe de si efectivament Infidels deixarà d'emetre's o no, però que sí que pot assegurar que "és fals que Unió tingui alguna cosa a veure amb això", tot i que admet que "alguns amics" no li han parlat "precisament bé dels valors" que transmet la sèrie. I continua: "És una llàstima que personalment no l’hagi vist mai per poder dir si és o no una bona notícia que desaparegui, en el cas que això sigui cert".

Per reforçar la seva desvinculació del cas, Duran continua: "Ja ens agradaria tenir una mica d'influència sobre TV3, respectant, òbviament, la responsabilitat dels seus periodistes", però diu que aquest "no és el cas", i lamenta que, llevat del de Josep Cuní "fa molt temps" que no ha visitat els platós de la televisió pública. En aquest sentit, diu, "ens tracta molt millor TVE o Antenta 3", i recorda que quan l'actual directora, Mònica Terribas, presentava La nit al dia "rarament" el va convidar més enllà "dels casos que era obligatori per normativa electoral".

La crítica cap a l'emissora no acaba aquí, ja que el líder d'Unió reclama a la direcció de TV3 que expliqui "què hi ha de tot això". "Si és cert que deixa de ser emesa, que digui per què i que Unió no hi té res a veure, afortunadament o desgraciadament", demana. I per acabar, revela que ja han fet aquesta petició "a la directora de TV3", i que ara estan pendents de veure "si ho farà o no".