Mèdia 05/06/2013

13TV, sorpresa i preocupada perquè Dyango hagi passat de cantar 'Suspiros de España' a donar suport al “separatisme català”

Herman Tertsch li pregunta si participa al Concert per la Llibertat obligat pel fet de viure en un "règim nacionalista"

Ara
2 min

BarcelonaDyango, un dels artistes que participaran en el Concert per la Llibertat, ha estat l'objecte del malhumor dels tertulians del programa 'Más claro al agua', de 13TV, un dels vaixells insígnies del nacionalisme espanyol a nivell televisiu. El cantant ha estat entrevistat per telèfon per la conductora del programa, Isabel Duran, però també ha estat interpel·lat per la resta de tertulians de l'espai, entre ells el polèmic Herman Tertsch. Dyango, sotmès a un autèntic tercer grau, no s'ha deixat intimidar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La participació de Dyango en el programa tenia com objecte denunciar el que la periodista Isabel Duran ha qualificat de fet "sorprenent" i "preocupant": que el cantant, "que va representar Espanya al festival de l'OTI" i va interpretar "Suspiros de España", participi ara en un concert per demanar el "separatisme català".

El que en teoria era una entrevista s'ha convertit en un "tots contra Dyango", quan les preguntes han arribat des de tots els tertulians, entre ells Herman Tertsch. Superant, com és habitual, el gènere de l'entrevista, Dyango, més que contestar, ha hagut de donar explicacions pel fet que cantés 'Suspiros de España' en el passat, o per les raons que el porten a voler una Catalunya independent, "que no tindria no ni euro', en paraules de Duran. També li han preguntat si la raó per la qual participa en el concert és perquè viu en un "règim nacionalista" i, si s'hi negués, no tindria feina.

Dyango no s'ha deixat intimidar, ha dit que havia cantat 'Suspiros de España' perquè formava part d'un disc, però que no sentia tot allò que cantava, ha assegurat sentir-se més català que espanyol, i ha defensat el dret del poble català a poder decidir lliurement el seu futur 'A mi em sembla preocupant que vostè participi en aquest concert per la llibertat de Catalunya i perquè es pugui trencar Catalunya d'Espanya', li diu l'entrevistadora, mentre Tertsch li etziba: "És a dir, que vostè ha viscut enganyat com a espanyol i ara ha descobert la veritat que el porta a ser català de sobte?". Dyango, sempre calmat, explica que no va poder parlar català a l'escola, fet que Tertsch considera, amb ironia, "un trauma horrible"

stats