Televisió
Mèdia 14/07/2011

'Mad men' aconsegueix 19 nominacions als Emmy

La sèrie creada per Matthew Weiner es converteix en la gran favorita dels premis, que es lliuraran al setembre

Albert Castellví
2 min
John Slattery i Jon Hamm interpreten Roger Sterling i Don Draper, dos personatges atrapats en un canvi d'època.

BarcelonaLa sèrie Mad men serà la principal favorita en la 63a edició dels premis Emmy, que es lliuraran el 18 de setembre. Aquest dijous s'han fet públiques les candidatures als premis, i aquesta ficció sobre el món de la publicitat ha aconseguit 19 nominacions, entre les quals destaquen la de millor sèrie dramàtica, millors actor i actriu protagonistes en aquest gènere (Jon Hamm i Elisabeth Moss), quatre candidatures més per a actors i actrius secundaris o convidats i dues candidatures al millor guió per a dos capítols diferents.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més de Mad men, també opten al premi a la millor sèrie dramàtica The good wife, Friday night lights, Dexter, Game of thrones i Broadwalk empire, que també parteix com una de les favorites amb 18 nominacions en total, que n'inclouen dues al millor director (Jeremy Podeswa i Martin Scorsese), l'actor principal (Steve Buscemi) i l'actriu secundària (Kelly Macdonald).

Neil Jordan (The Borgias), Patty Jenkins (The killing) i Tim van Patten (Game of thrones) també opten al premi al millor director, mentre que Michael C. Hall (Dexter), Kyle Chandler (Friday night lights), Hugh Laurie (House) i Timothy Olyphant (Justified) han estat nominats a millor actor principal al costat de Hamm i Buscemi. Entre les actrius, opten al premi també Connie Britton (Friday night lights), Mariska Hargitay (Law & order), Mireille Enos (The killing), Julianna Margulies (The good wife) i Kathy Bates (Harry's law).

Pel que fa a sèries còmiques, Modern family és la que més nominacions ha obtingut, amb 17. Entre aquestes hi ha la de millor sèrie, tres a la millor direcció (Michael Alan Spiller, Gail Mancuso i Steve Levitan), set per a actors i actrius secundaris i una al millor guió. Les altres candidates a millor sèrie còmica són Glee, Parks and recreation, The office, 30 rock i The big bang theory.

Pel que fa a la direcció de sèries còmiques, Modern family només ha deixat espai a Beth McCarthy-Miller (30 rock) i Pamela Fryman (How I met your mother). Matt LeBlanc (Episodes), Jim Parsons (The big bang theory), Steve Carell (The office), Johnny Galecki (The big bang theory), Louis C.K. (Louie) i Alec Baldwin (30 rock) són candidats al millor actor, i pel que fa a les actrius principals de sèries còmiques, les nominades són Laura Linney (The big C), Edie Falco (Nurse Jackie), Amy Poehler (Parks and recreation), Melissa McCarthy (Mike & Molly), Martha Plimpton (Raising Hope) i Tina Fey (30 rock).

Els premis Emmy són els guardons que otorga l'acadèmia de televisió dels Estats Units per reconèixer els millors espais televisius (de ficció o no) que s'emeten al prime time nord-americà. De fet, existeixen també els Daytime Emmys, que premien els espais emesos en altres franges horàries i que es lliuren, habitualment, a finals de temporada, a diferència dels Primetime Emmys, que s'atorguen el mes de setembre.

stats