Mèdia 27/12/2021

Emporta’t amb l’ARA 'Objectiu TV3'

El llibre es pot aconseguir a la botiga web de l’ARA i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona del 15 al 28 de desembre

ARA
2 min
El llibre 'Objectiu TV3'

Què es van dir Jordi Pujol i Pilar Rahola en una de les sales de maquillatge de TV3? Per què uns emissaris de la casa reial van demanar-li a Mònica Terribas quin paper creia ella que havia de tenir la reina Letícia? ¿Amb quina enginyosa solució va aconseguir el canal enviar les imatges de Madrid a Barcelona, tenint en compte que RTVE no li permetia fer servir la seva xarxa? Quins noms han sonat per dirigir els mitjans públics catalans i han declinat l'oferiment? Aquests són només alguns dels interrogants que es desvelen al llibre Objectiu TV3, escrit pel cap de mèdia de l'ARA, Àlex Gutiérrez. El volum narra la difícil vida de TV3 ja des d'abans de crear-se i fins a l'actualitat i se centra en dos fils conductors: els atacs que ha rebut per part de les forces que volien tancar-la o empetitir-la i els intents de controlar-la políticament des de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Objectiu TV3 ha estat escrit a partir de desenes d’entrevistes, una intensa investigació i documentació inèdita. És una obra ambiciosa i extensa –de vora 500 pàgines– sobre la història mai explicada de TV3, Catalunya Ràdio i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que es llegeix com una novel·la, ja que el fil conductor són les mil i una històries que han passat entre les bambolines de la televisió pública. En aquest sentit, no es tracta tant d'un assaig com d'una crònica periodística. El llibre fa també una crida a afrontar, de manera serena i constructiva, el debat inajornable sobre el futur de l’eina més potent de què disposem per a la difusió del català. El resultat és un títol imprescindible per conèixer els fils que mouen TV3, més enllà del que l'espectador veu en pantalla.

Publicat per Ara Llibres, Objectiu TV3 es pot obtenir per 21,90 € als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona i en aquest enllaç del 15 al 28 de desembre.

stats