Mèdia 02/10/2011

Una dona amb un pastís entre els empresaris que acompanyen Rajoy a 'La Razón' enerva la xarxa

La portada del diari madrileny mostra el líder del PP amb cinc emprenedors i només hi surt una dona i porta un tortell a les mans. "La mujer, a sus labores" és l'expressió de protesta més repetida a Twitter

Ara
2 min
portasa Razon 2 octubre

Barcelona"Doncs res, que al sortir de l'urna em donin una escombra i un pal de fregar, que ja sé el que em toca, amb Rajoy al govern". Ho diu @Ana 1791 a Twitter en un dels molts tuits de protesta que ha provocat aquest diumenge la portada de l'edició impresa de La Razón, dedicada als plans del PP per a l'empresariat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb el títol "Las razones del cambio", que juga amb la capçalera del diari, es veu el líder del Partit Popular i aspirant més ben posicionat a la Moncloa, Mariano Rajoy. Hi apareix envoltat de suposats empresaris: quatre homes i una dona. Els homes duen a les mans objectes relacionats amb la seva professió: s'intueixen un empresari del sector audiovisual i un altre de l'aeronàutica, n'hi ha un altre que duu un ordinador portàtil i sobre el quart no hi ha cap pista. La dona, en canvi, porta un pastís. Com que va vestida de color fosc, com els seus col·legues –però amb un vestit, no un vestit jaqueta– i la portada fa referència als emprenedors, se suposa que és una empresària de la restauració o de la pastisseria, però la impressió visual que genera la imatge ha provocat nombroses crítiques a Twitter.

"A sus labores" és l'expressió més repetida per les piulades que es queixen del paper que el PP reserva per a les dones en la societat. "Aquest és el futur d'Espanya segons Rajoy", afegeixen també la majoria de tuits, que després hi afegeixen comentaris de l'autor, com ara: "quina vergonya de presidenciable" (@emparcm). D'altres fan notar que permetre i/o col·laborar amb aquesta portada de La Razón ha estat una "cagada" dels assessors de campanya del PP.

stats