Mèdia 24/07/2021

Els encants del món de la pesca a ‘La mar de bé’, el nou programa de TV3

Mostra com l’ofici, els costums i la gastronomia es relacionen amb el territori català

V.N.
1 min
El xef Quim Casellas serà el presentador de 'La mar de bé'

La mar de bé és el nou programa dirigit per Lluís Moreno i presentat pel xef Quim Casellas que pretén acostar els espectadors als secrets del món del pescador de la Costa Brava. S’emetrà a TV3 els dissabtes i diumenges a les 20.15 h, abans del Telenotícies vespre, a partir del diumenge 25 de juliol. El programa dona una visió optimista de l’ofici i parla sobre la seva riquesa cultural: relaciona la gastronomia, els costums i la identitat del territori català amb el sector de la pesca. 

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Cada capítol té un nom propi, el de l’embarcació des de la qual Casellas mostra els detalls de l’ofici. Conviure amb la tripulació, les tècniques de pesca, els peixos de la mar Mediterrània, el port i la llotja són els ingredients de la primera part, en què també hi haurà entrevistes a professionals i testimonis experts relacionats amb el món marí. En una segona part, dedicada al peix i la cuina, el xef elabora una recepta amb un exemplar autòcton. Tot en un escenari privilegiat com és la costa catalana, amanit amb música dels territoris i un to fresc i divertit. 

La primera aventura d’alta mar serà a bord de Helsa i en companyia del pescador i patró Joan Massaguer. La protagonista, però, serà la sèpia, de la qual explicaran les propietats, i Casellas prepararà un ceviche de sèpia amb llet de tigre, esponja de blat de moro i pols de quicos. La producció associada de Televisió de Catalunya amb la productora Arkham Studio compta amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava (GALP).

stats