Publicitat
Publicitat

LA FÓRMULA 1, A TV3

Josep Lluís Merlos recull en un llibre les vivències retransmetent la F-1

Sense escatimar polèmiques i anècdotes

El periodista Josep Lluís Merlos ha publicat Passió per la F1 , un llibre ple d'anècdotes viscudes retransmetent les curses de Fórmula 1 i en què explica com va marxar i després tornar a TV3.

Josep Lluís Merlos fa molts anys que segueix la Fórmula 1. Ara, des del 2009, torna a encapçalar les retransmissions de les curses a TV3. Fruit de tots aquests anys i de les experiències viscudes ha escrit un llibre, Passió per la F1 , ple d'històries amb olor de benzina. A la portada, el pilot Pedro Martínez de la Rosa diu que és un llibre "polèmic". I té raó. El periodista és conscient que no l'ha escrit per "agradar a tothom". Va de cara. Potser un dels capítols més polèmics és la part en què explica com va marxar de TV3 l'any 2004, quan Pere Escobar era el cap d'esports de la cadena pública catalana. "Amb Escobar no ens vam entendre, i això que havíem estat molt amics durant la seva anterior estada a la cadena", explica Merlos, que continua: "La Fórmula 1 no li interessava, si més no com moltes altres coses que el mantenien, físicament i ètica, molt allunyat de la redacció". Al final, tal com explica Josep Lluís Merlos al llibre, tot va acabar amb ell marxant de TV3, després que Escobar el destituís del programa Motor a fons i el rellevés al capdavant de les retransmissions de Fórmula 1 per col·locar-hi Sebastià Roca, "que li feia de cadi quan anaven a jugar a golf".

L'any 2009 va tornar a TV3 i ara, amb el seu equip -Francesc Rosés, Francesc Latorre i Laia Ferrer- aconsegueix molt bones audiències a Catalunya. "La fórmula coral de les retransmissions de TV3 agrada més als espectadors catalans que determinats personalismes i fixacions", diu el periodista, fent referència al seu competidor , Antonio Lobato, que retransmet la F-1 per La Sexta. Ahir, Toni Clapés, presentador del Versió de RAC 1 i l'encarregat de presentar el llibre, va fer referència a aquest fet: "Gràcies per no fer-te pilot i creure't que pilotes un cotxe vermell com fan altres".

Reivindicació de la professió

Merlos també va reivindicar la professió de periodista esportiu. "Em vanto de pertànyer a una generació de periodistes esportius que no tenen cap complex respecte a la resta de periodistes de la redacció", va dir Merlos, que avui mateix marxa cap a Malàisia per retransmetre el cap de setmana la segona cursa del Mundial.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT