El govern espanyol destina 343 milions d'euros a RTVE, un 17% més que l'any passat

L'ens públic preveu traslladar la seu de Ràdio 4 a les instal·lacions de Televisió Espanyola a Sant Cugat

Després de tres anys amb la partida pressupostària de Radiotelevisió Espanyola (RTVE) congelada, el govern espanyol ha decidit augmentar-la. L'ens públic de comunicació rebrà per al 2016 un total de 342,87 milions d'euros i incrementarà així el seu pressupost en 50,1 milions, que suposen un 17,1% més respecte els tres darrers anys. A més, l'Estat preveu incrementar també l'aportació que la corporació pública rep a través de la taxa per a ús de l'espai radioelèctric que paguen els operadors privats de televisió i de telefonia. En concret, RTVE ingressarà per aquesta via 380 milions d'euros, 50 milions més que l'any passat. Ho ha anunciat el govern espanyol en la presentació dels pressupostos generals de l'Estat, que ha tingut lloc aquest dimarts.  

En total, doncs, l'aportació pública s'incrementarà en 100 milions d'euros, la qual cosa hauria de permetre a RTVE fer front al dèficit estructural que arrossega des de l'adopció del model actual sense publicitat, l'any 2010. L'anterior president de la corporació, Leopoldo González-Echenique, abans de dimitir precisament per la falta de recursos, va xifrar l'any passat aquest dèficit en uns 100 milions anuals. La corporació espanyola va tancar l'exercici del 2014 amb un dèficit de 134,8 milions d'euros.

La corporació espanyola dedicarà 50 milions d'euros a la cobertura dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Pel que fa al personal, RTVE incrementa un 2% l'import destinat a aquesta àrea, que rebrà 379,16 milions d'euros. A més, l'ens públic preveu fer una despesa de prop de 57 milions d'euros en inversions. Una de les actuacions previstes és alliberar la seu de Ràdio 4 al carrer de Roc Boronat de Barcelona i traslladar els estudis radiofònics a l'edifici de TVE de Sant Cugat, unificant així la seu de RTVE a Catalunya.