Televisió

Els espectadors escullen avui els guanyadors d''Oh happy day'

Ol'Green, Messengers i Deudeveu opten al premi, consistent en una gira per Europa

Ol'Green, Messengers i Deudeveu es disputaran aquest dissabte a la nit el títol de campions de la primera edició del concurs de corals de TV3 'Oh happy day'. A diferència de la resta d'entregues, la final del programa que presenta Eduard Farelo s'emetrà en directe a partir de les 21.45, i seran els espectadors els encarregats de decidir quin dels tres grups mereix endur-se el premi, consistent en una  gira internacional que els portarà a cantar a Viena, Praga i Nuremberg i que també farà dues aturades a Catalunya: el 26 de gener a Lleida i al juliol al Festival de Cantonigròs.

Els vots es podran fer arribar a través de la web del programa, amb les aplicacions per a telèfons mòbils i tauletes amb sistema iOS i Android o bé a través de missatges SMS. El període de votació s'obrirà a l'inici del programa, i es tancarà uns minuts abans del final –als volts de la mitjanit– per poder proclamar el guanyador just abans d'acabar. 

Els tres finalistes

La primera coral que va aconseguir la classificació per la final van ser els Ol'Green. Les seves interpretacions d' 'In my life' i 'Don't stop me now', el 30 de novembre, els van permetre estalviar-se una setmana de nervis i assegurar-se la presència al programa d'aquesta nit a la primera. De fet, aquesta coral barcelonina, capaç d'adaptar-se a qualsevol estil i que sempre vesteix de verd, ha arribat a la final sense haver estat nominada en cap ocasió. 

Tampoc no han estat nominats en cap ocasió els Messengers, que tot i així van haver d'esperar una setmana més per accedir a la final d''Oh happy day'. A l'últim programa van cantar 'Price tag' i 'La meva terra és el mar', i la seva interpretació va convèncer el jurat que mereixien optar al premi. Tot i que la seva especilitat és el gòspel, al programa de TV3 han demostrat que poden defensar amb garanties temes de qualsevol estil. 

Els tercers finalistes són Deudeveu, que s'han hagut de salvar de l'eliminació en dues ocasions però que a l'últim programa van aconseguir el suport del jurat per competir a la final. Van fer-ho cantant 'La botiga dels horrors' i '(I've had) the time of my life'. El cor està format per 12 estudiants de teatre musical i està especialitzat en el pop-rock 'a cappella'.

Totes les corals

A la final d'aquest dissabte no hi participaran només les tres corals finalistes. Els sis grups que han estat eliminats al llarg del concurs – Flumine, Geriona, Singfònics, Tons i Sons, Gospelians & Gràcia i Coral·lí– hi reapareixeran per interpretar una selecció de nadales. A més, la periodista del programa 'Divendres' Ana Boadas entrevistarà els membres dels diferents grups abans i després de la seva actuació. 

Per la seva banda, el jurat –format per Sílvia Abril, Elena Gadel, Guille Milkyway i Pedro Pardo– aprofitarà que aquesta setmana no tindrà la pressió d'haver de valorar l'actuació de les corals per oferir una sorpresa als espectadors a la part final del programa. 

Més continguts de