Successos
Mèdia 13/05/2011

Una empresa venia falsos espais publicitaris a l''Avui' i a COMRàdio

Els Mossos van detenir tres persones que havien estafat prop de 15.000 euros a 12 anunciants

Redacció
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut tres persones de l'empresa Media Digital Planning per haver estafat 14.854 euros a dotze companyies a les quals havien ofert espais publicitaris fraudulents al suplement L'Econòmic del diari Avui, la revista Inforferias i COMRàdio, segons informa l'Agència Catalana de Notícies. En concret, els detinguts asseguraven a les empreses estafades que apareixerien anuncis i reportatges –que s'havien contractat a preus especialment econòmics– sobre els seus productes en aquests mitjans, però en realitat no es publicaven perquè no s'havien contractat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Davant la constatació que els espais publicitaris no apareixien, els detinguts acusaven els mitjans del retard i fins i tot s'havien ofert a tornar els diners als afectats, tot i que no ho havien arribat a fer. Davant les sospites d'irregularitats, una dotzena d'empreses van denunciar el cas, tot i que els Mossos no descarten que pugui haver-hi més companyies afectades. A més, també n'han sortit perjudicats els 12 treballadors que l'empresa havia contractat i als quals se'ls deuen dos mesos de sou, i diverses empreses que oferien serveis externs a Media Digital Planning.

L'empresa responsable de l'estafa s'havia constituït al gener, però només va estar en funcionament fins al 18 de març. Les detencions van arribar al cap de gairebé dos mesos, el dia 9 de maig. Els detinguts, que es troben en llibertat amb càrrecs, són dos homes i una dona de nacionalitat espanyola i sense antecedents policials. La seva detenció, però, ha permès que la Guàrdia Civil detingués un altre home a la Corunya que actuava seguint el mateix mètode.

stats