Una estelada i un llaç groc es colen a 'Westworld'

L'escena, que simula un poble italià durant la Segona Guerra Mundial, es va rodar a Besalú

La tercera temporada de Westworld ha arribat amb una petita sorpresa per als espectadors catalans. En el primer episodi de la nova entrega, estrenat aquest dilluns, es poden veure una estelada i un llaç groc en suport als presos polítics catalans. En concret, els dos elements apareixen en una escena que té lloc després dels crèdits i en què el personatge de la Maeve (Thandie Newton) es desperta en un nou parc ambientat en la Itàlia de la Segona Guerra Mundial. L’aparició de l’estelada i del llaç no és casualitat: la seqüència es va rodar a Besalú durant la primavera del 2019.

‘Westworld’ es reinventa per entendre els humans

L’estelada i el llaç es veuen a mà esquerra en una escena que fa una panoràmica del poble. La Maeve, que es desperta desorientada en una casa senyorial, obre la finestra i constata que és en un poble ple de simbologia nazi. L’estelada i el llaç no són evidents a primer cop d’ull, però es detecten al fons de la imatge. Els dos elements van passar desapercebuts en el procés de postproducció de la sèrie i no van ser eliminats digitalment.

Westworld és una sèrie de ciència-ficció sobre una societat en què els robots s’han convertit en esclaus dels humans. Els robots –anomenats amfitrions– són treballadors de parcs temàtics i tenen l’ordre de satisfer tots els desitjos dels humans que els visiten. En la tercera temporada, que tot just s’ha estrenat, la Dolores, una de les robots, aconsegueix entrar en el món dels humans.