Publicitat
Publicitat

SÈRIES

Un estiu per quedar-se a casa: les sèries que arriben amb la calor

Netflix i la HBO estrenaran diverses ficcions durant els mesos de juny, juliol i agost

Arriben les vacances, i també ho fan els dies llargs en què la calor fa poc agradable sortir al carrer i convida a quedar-se tancat a casa fent maratons televisives davant del ventilador. Per als seriòfils que se sentin identificats amb aquesta imatge, aquestes són algunes de les produccions més destacades que podran descobrir durant l’estiu.

Els dracs de la Khaleesi no fan vacances a ‘Joc de trons’

1. ‘GLOW’

23 de juny a Netflix

La creadora d’ Orange is the new black, Jenji Kohan, torna a Netflix divendres que ve amb GLOW, una sèrie inspirada en el programa dels anys 80 Gorgeous Ladies of Wrestling, que televisava combats de lluita lliure femenins. Kohan pren aquesta idea i la converteix en un drama esportiu i, a la vegada, en una sàtira del món de l’espectacle. La dramèdia està protagonitzada per Alison Brie ( Community), que encarna una actriu de Los Angeles que té problemes per trobar feina en un Hollywood en què les dones difícilment poden aspirar a interpretar el personatge principal. GLOW té certes semblances amb la seva predecessora, Orange is the new black, sobretot perquè compta amb un repartiment eminentment femení i divers, i perquè, ja abans que s’estreni, està rebent una gran quantitat de crítiques positives que prometen que es convertirà un dels grans èxits de l’estiu.

2. ‘El jardín de bronce’

26 de juny a la HBO

La productora argentina Polka i la plataforma HBO s’uneixen altra vegada, dotze anys després de l’èxit de la seva primera producció, Epitafios, per portar a la pantalla l’adaptació de la novel·la El jardín de bronce, de Gustavo Malajovich. Es tracta d’un thriller policial de vuit episodis que relata la lluita d’un arquitecte, Fabián Danubio, per trobar la seva filla de quatre anys, que ha desaparegut sense deixar rastre quan anava a una festa d’aniversari. En comprovar que la policia és incapaç de localitzar la nena, decideix contractar els serveis d’un detectiu privat. Gravada en diversos llocs de Buenos Aires, El jardín de bronce està protagonitzada per Joaquín Furriel i dirigida per Hernán Goldfrid i Pablo Fendrik. S’estrena el dia 26.

3. ‘Gypsy’

30 de juny a Netflix

Aquest és l’estiu del retorn a la televisió de Naomi Watts. Després d’un breu cameo a Twin Peaks, on va retrobar-se amb David Lynch -que va ser qui la va llançar a la fama amb la pel·lícula Mulholland Drive-, l’actriu protagonitza el thriller eròtic Gypsy. Watts interpreta Jean Holloway, una psicòloga que, saltant-se els límits professionals, manté relacions amb els seus clients per arribar-se a conèixer a si mateixa a través del desig que experimenta. La sèrie, que s’estrenarà a Netflix el 30 de juny, compta amb la direcció de Sam Taylor-Johnson, coneguda per haver dirigit la primera part de Cinquanta ombres d’en Grey.

4. ‘Snowfall’

6 de juliol a la HBO

Una de les sèries més anticipades d’aquest estiu és Snowfall, que trasllada l’espectador al Los Angeles del 1983, als inicis de l’epidèmia de crac que va assolar la ciutat. A començaments de la dècada dels vuitanta el consum de crac es va disparar en alguns dels principals nuclis urbans dels Estats Units, i això va provocar un augment radical de la violència i els crims al carrer, juntament amb els abusos policials. Aquest clima d’inseguretat és el que reflecteix aquesta sèrie de deu episodis, dirigida per John Singleton, que ha estat al capdavant de produccions tan reconegudes com Empire, The People vs. OJ Simpson i Billions. Snowfall, que es podrà veure a partir del 6 de juliol a la HBO, segueix les històries de diversos personatges de diferents cercles socials, des de les bandes de carrer fins a la CIA, passant per la màfia i el crim organitzat.

5. ‘Ozark’

21 de juliol a Netflix

Jason Bateman torna a Netflix el 21 de juliol, però aquesta vegada no és per interpretar Michael Blunt, el protagonista d’ Arrested development (de la qual d’aquí poc es començarà a gravar la cinquena temporada), sinó per adoptar a Ozark un to molt més dramàtic. L’actor es posa en la pell de Marty Bryde, un assessor financer que, juntament amb tota la seva família, marxa dels suburbis de Chicago i s’instal·la als Ozarks, un altiplà situat a la zona central dels Estats Units. Però no és una mudança per plaer, sinó que ho fan per fugir d’un capo de la droga mexicà amb qui té un deute pendent. Amb un to de thriller i un ambient fosc, Bateman, que també produeix i dirigeix la meitat dels capítols, es distancia dels seus últims projectes, la majoria dels quals eren comèdies i pel·lícules d’animació.

6. ‘Room 104’

28 de juliol a la HBO

Room 104, la nova comèdia dels germans Duplass ( Animals, Togetherness), segueix la línia -que últimament s’ha popularitzat- de les antologies en què cada capítol explica una història diferent, com passa per exemple a Black mirror Easy i Cites. En aquest cas, l’únic punt de connexió entre els personatges és el lloc on transcorre l’acció: l’habitació 104 d’un motel nord-americà qualsevol. Entre les seves parets hi passaran hostes com dos missioners mormons, un Pare Noel o una parella d’ancians. El repartiment és extens i compta amb cares conegudes com James Van Der Beek ( Dawson’s Creek), Ellen Geer ( Harold and Maude), Mae Whitman ( Arrested development) i Veronica Falcón ( La reina del sur). La sèrie s’estrena el 28 de juliol a la HBO.

7. ‘The Defenders’

18 d’agost a Netflix

The Defenders és l’última producció sorgida de l’acord comercial que van signar el 2013 Netflix i Marvel i que durant els últims dos anys ha donat lloc a Daredevil (protagonitzada per Charlie Cox),  Jessica Jones ( Krysten Ritter),  Luke Cage (Mike Colter) i  Iron Fist ( Finn Jones). A partir del 18 d’agost, aquests quatre joves amb superpoders s’uniran per formar The Defenders [els defensors], un grup destinat a protegir la ciutat de Nova York, que està amenaçada per un misteriós personatge anomenat Alexandra i interpretat per la veterana actriu Sigourney Weaver.

8. ‘Disjointed’

25 d’agost a Netflix

El 25 d’agost, per tancar la temporada d’estiu, Netflix estrenarà la primera temporada de Disjointed, la nova sèrie de Chuck Lorre (el creador de The Big Bang Theory). El títol és un joc de paraules que ja ofereix pistes sobre la temàtica de la producció: disjointed vol dir “desarticulat” o “inconnex”, però alhora el terme joint s’utilitza en l’anglès col·loquial per referir-se a un porro. Kathy Bates (que va protagonitzar l’adaptació cinematogràfica de Misery) és la Ruth, una dona que compleix el seu somni de regentar un dispensari de cànnabis a Los Angeles amb el seu fill de vint-i-pocs anys. Aquesta sèrie arriba pocs mesos després que els habitants de Califòrnia votessin, en les eleccions del novembre passat, a favor de legalitzar el consum recreacional de marihuana en aquest estat.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT