Facebook
Mèdia 16/02/2011

Facebook ja acull 60.000 milions de fotografies

Si continua el ritme actual, s'haurà arribat als 100.000 milions d'imatges aquest estiu

Albert Castellví
1 min

BarcelonaLa col·lecció d'imatges de Facebook estava formada, a finals del 2010, per 60.000 milions de fotografies, segons un estudi del buscador d'imatges Pixable. El ritme actual de pujada de fotos a la xarxa social és d'uns 6.000 milions al mes arreu del món, de manera que els càlculs indiquen que durant l'estiu s'arribarà als 100.000 milions d'imatges penjades a Facebook pels seus usuaris. La xifra és encara més escandalosa comparada amb la d'altres xarxes socials específiques per a imatges, com ara Picasa (que n'acull 7.000 milions) o Flickr (5.000 milions).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Qui més ha contribuït a engreixar aquesta xifra són les dones, que pugen aproximadament el doble d'imatges que els homes. Per edats, en canvi, la variació és molt més petita. A banda d'una punta al voltant dels 28 anys, el nombre de fotos pujades a Facebook es manté estable entre els 20 i els 50 anys. I també s'aprecia un augment en el nombre d'imatges carregades a la xarxa social durant els caps de setmana, per comparació amb la resta de dies. Sorprèn també que les fotos on apareixen noies són més vistes que les que mostren nois, perquè tant ells com elles prefereixen veure imatges on hi surtin noies.

L'estudi inclou també algunes dades curioses, com ara que el cap de setmana de Cap d'Any es van penjar a Facebook 750 milions de fotos, o que cada usuari disposa d'unes 97.000 imatges entre les seves pròpies i les del seu cercle d'amics.

stats