Publicitat
Publicitat

EL CONTROL DE QUALITAT ALS MITJANS

L'autor d'unes polèmiques declaracions reconeix que volia cridar l'atenció

Un fals 'broker' s'infiltra a la BBC

L'entrevista que la BBC va fer a Alessio Rastani ha donat la volta al món gràcies a la contundència de les seves declaracions. L'únic inconvenient és que el seu protagonista no és broker .

Tot i que sí que ha invertit a la borsa, difícilment Alessio Rastani encaixa en la definició de broker : 1.130 euros al compte corrent, la casa hipotecada i a nom de la dona i un saldo d'11.500 euros -en negatiu- després de quatre anys de comprar i vendre accions. Però tot això no li ha impedit ser entrevistat per la BBC com a expert financer i regalar algunes perles com "Els governs no governen el món, Goldman Sachs governa el món" o bé "Me'n vaig a dormir somiant en una altra crisi, perquè és una nova oportunitat de fer diners".

Els dubtes sobre la identitat d'aquest presumpte expert creixien al mateix ritme que el vídeo de la seva intervenció es convertia en viral i es difonia arreu del món. El seu nom no figurava en cap registre oficial i no se li coneixia oficina. La BBC assegurava que l'havia investigat "sense trobar cap motiu que fes pensar que l'entrevista fos un frau". Tanmateix, al cap d'unes hores, Rastani reconeixia a The Daily Telegraph que no era broker sinó algú que "volia cridar l'atenció". "Invertir a la borsa és una afició, no és com em guanyo la vida. M'agrada parlar i adoro la idea de fer-ho en públic", declarava al Telegraph . "Però sostinc tot el que vaig dir".

Els filtres, qüestionats

Tot i que la BBC ha defensat el seu dret a entrevistar Rastani, com una veu més d'una cobertura plural, la pluja de crítiques sobre la cadena pública ha estat intensa. El cap d'economia de la BBC va comprar, de fet, les tesis de Rastani i va enviar l'enllaç als seus 82.000 seguidors de Twitter: "De visionat obligat si voleu entendre la crisi de l'euro i com funcionen els mercats".

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT