FICCIÓ

La família nombrosa de Berto Romero prepara el seu adeu

'Mira lo que has hecho' roda la seva tercera i última temporada

Una història en tres actes. Així és com es va imaginar sempre Berto Romero Mira lo que has hecho, la seva sèrie per a Movistar+ sobre les aventures i desventures de ser pare inspirada lliurement en la seva experiència personal. Fidel a la idea inicial, el còmic i la resta de l'equip roden aquests dies la que serà la tercera i última temporada de la comèdia protagonitzada per ell mateix i Eva Ugarte.

Berto Romero : “Un fill posa a prova la parella”

En la desena setmana de rodatge, la sèrie, dirigida per Javier Ruiz Caldera, s'ha traslladat al Circ Històric Raluy, escenari d'una escena de flash-back ambientada l'any 1988  en què l'espectador descobrirà que, sense saber-ho, el Berto i la Sandra (Ugarte) van coincidir en el mateix espectacle de circ. És en aquest viatge al passat on apareixerà una de les noves incorporacions del repartiment, Pedro Casablanc, que interpreta un pallasso. Amb aquesta escena, Mira lo que has hecho reincideix en un dels seus senyals d'identitat, les seqüències oníriques que expliquen fets fonamentals per entendre els seus protagonistes. 

Fills grans i nous reptes

Si la segona temporada acabava amb l'arribada al món dels bessons del Berto i la Sandra, la tercera segueix la vida de la nova família nombrosa cinc anys després. Els nens –el Lucas, l'Óscar i la Julia– ja han crescut –el gran té nou anys i els petits gairebé sis– i la parella, davant la realitat que el pis se'ls ha quedat petit, decidirà traslladar-se als afores. 

Berto Romero, que a la vida real és pare de tres criatures, dues de les quals bessones, assegura que l'adeu de Mira lo que has hecho manté coses de les dues temporades anteriors, tot i que té el seu propi esperit. "Recupera una mica la lleugeresa de la primera, mentre que de la segona manté la idea d'obrir temes sense tenir por de veure on ens porten", explica el creador. Així com la segona temporada se centrava en la crisi de parella, la nova temporada indagarà en els conflictes personals i laborals de cadascun.

"Sempre ha sigut una història de dos i ho seguirà sent", assegura Romero, que afegeix que en aquesta ocasió els fills tindran un paper més destacat que en les dues entregues anteriors. Una de les obsessions del creador i l'equip de guionistes era no repetir-se en les coses que explicaven. "Ja havíem explicat la criança d'un nadó i no volíem tornar a enfangar-nos en això. Aquí els nens ja han crescut i apareixen bastant donant molt pel sac, que potser és el que esperava el públic de la primera", detalla el còmic, que assegura que en aquesta tercera temporada hi ha posat tot el que li venia de gust. "Aquí els nens tenen molt més paper i fan de nens: es diverteixen, l'armen, salten i trenquen coses", assegura Romero, que defineix els seus fills de ficció com "molt canyers, igual que els pares". 

"En aquesta temporada hi ha un Berto més arriscat que vola més, no només com a creador i guionista, sinó també com a actor", explica Ugarte, que promet que aquesta temporada serà la més divertida. En aquesta tercera entrega, l'entorn de la parella s'ampliarà amb l'aparició de nous personatges com la Daniela, interpretada per Clara Segura, una amiga de la mare de la Sandra, a qui dona vida Inma Sancho. A més d'ella també repeteixen Jordi Aguilar, Anna Carreño, Carmen Esteban i Font García. 

La metaficció, un dels elements centrals de la segona temporada, en què el Berto personatge gravava una sèrie sobre la seva vida, desapareixerà en aquesta última, que serà "menys transcendent i més variada". 

Romero, que ha escrit els guions juntament amb Rafel Barceló i Enric Pardo, confessa que un dels avantatges d'enfrontar-se a una temporada sabent que és l'última és que "et permet tancar històries, recuperar moments per recordar-los i fer picades d'ullet a coses de la primera i la segona". "Tenir tres temporades ens anava molt bé per explicar les fases d'aquesta parella en el viatge cap a la maduresa i a recol·locar-se en la seva posició de pares i en la seva relació amb els seus pares", diu Romero, que assegura que, tot i que sempre han tingut clar el que passaria en cada temporada, s'han deixat un marge per introduir noves idees. En aquest sentit, assegura que les trames de l'última temporada són molt deutores de coses que es van pensar durant el rodatge de la segona. 

"Ara estic esgotat, perquè això ha sigut un viatge de cinc anys", assegura el còmic, que confessa que després de tancar la sèrie només té en cartera tornar a Late motiv i continuar amb Nadie sabe nada a la Cadena SER i la seva gira teatral. Per acabar-ho d'adobar, ja acumula idees per a les quals li agradaria tornar a reunir l'equip de Mira lo que has hecho

Més continguts de