Mèdia 12/12/2014

“La festa major de la solidaritat”

TV3 i Catalunya Ràdio dediquen diumenge ‘La Marató’ a les malalties del cor

Albert Castellví Roca
3 min

Sant Joan DespíPer tercer cop en 23 anys, aquest diumenge TV3 dedicarà La Marató a fer divulgació sobre les malalties del cor i a recaptar diners per destinar-los a la recerca biomèdica sobre aquesta àrea. El director de TV3, Eugeni Sallent, va exposar ahir, durant la presentació del programa solidari, alguns dels motius pels quals s’ha optat per tornar a convertir les malalties cardiovasculars en l’objectiu fonamental de La Marató : “És bastant rendible dedicar els recursos a les malalties del cor, perquè és un tipus d’investigació que s’acaba traduint en més qualitat de vida per als afectats, a salvar vides i a allargar l’esperança de vida dels catalans”. En aquest sentit, Sallent va subratllar també que, en els últims 30 anys, l’esperança de vida a Catalunya ha augmentat en 7 anys, i que “una part important d’això es deu a la recerca en malalties del cor”, que tot i així continuen sent la principal causa d’ingrés hospitalari al país.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per visualitzar els avenços científics que s’han aconseguit gràcies a la recerca durant els últims anys, el programa de diumenge es retrobarà amb alguns dels testimonis que van participar en La Marató del 1995 i la del 2007 -les dues que ja havien parlat del cor-, que explicaran en primera persona com la recerca els ha canviat la vida i, fins i tot, els ha permès sobreviure. El director del programa, Francesc Romero, ha explicat que diumenge visitaran el plató 25 testimonis vinguts d’arreu de Catalunya i que “representen la duresa d’aquestes malalties, que afecten gent de totes les edats”. Així, entre els afectats per malalties cardiovasculars que passaran per La Marató hi haurà “des d’un nen de cinc anys fins a un venerable monjo de Montserrat de 87”. També hi participarà Anthony van Loo, el futbolista belga que va sobreviure a una mort sobtada gràcies al desfibril·lador que porta implantat i que s’ha convertit en el protagonista de l’espot del programa d’aquest any.

A més dels afectats directament per malalties del cor, també passaran pel programa una vintena llarga d’experts en aquest àmbit de la medicina i nombrosos artistes, des d’Andrea Motis i Antonio Orozco fins als actors del musical de Polònia i de Sister Act. Moltes cares conegudes de TV3 i Catalunya Ràdio -inclosos alguns corresponsals- se sumaran també al programa participant en el Bodydub, una coreografia inspirada en el lema del programa: “Jo estimo La Marató ”.

Igual que els últims anys, la jornada solidària arrencarà a les 8.00 a Catalunya Ràdio, on Sílvia Cóppulo conduirà, fins a les 14.00, una edició especial d’ El suplement,que adaptarà els continguts a un projecte sobre el qual la presentadora diu: “Ens defineix no només com a ràdio o com a televisió, sinó com a país”. A TV3, el programa començarà a les 10.00 amb Mònica Terribas i Quim Masferrer com a presentadors i s’allargarà fins a quarts de dues de la matinada, quan es farà l’última actualització del marcador. Malgrat que la xifra de recaptació centrarà moltes mirades al llarg de tot el dia, Eugeni Sallent creu que “és un error posar èmfasi en això”. “Entrar en la dinàmica de superar cada any la xifra de l’any anterior no porta enlloc”, afegeix el director de TV3.

Un país mobilitzat

Més enllà del que passi dins del plató, La Marató tindrà presència també arreu de Catalunya a través de les més de 2.000 activitats que s’organitzaran a més de 680 municipis del país. “Això ha depassat la nostra voluntat com a televisió, com a ràdio, com a Corporació. La gent s’estima La Marató ”, remarcava ahir el director del programa, que va definir els actes d’aquest diumenge com “la festa major de la solidaritat”.

stats