Les ficcions napolitanes d’Elena Ferrante es convertiran en sèrie de televisió

L’amistat entre dues dones al llarg de 50 anys com a manera de mostrar els canvis d’aquest mig segle a Itàlia. Aquesta és la premissa de la sèrie de quatre llibres que l’escriptora Elena Ferrante ha dedicat als personatges Lila i Elena, i a la seva ciutat, Nàpols, que ara, gràcies a la productora Wildside -coneguda per haver dut a la televisió el llibre Gomorra, de Roberto Saviano- tindran també vida en forma de sèrie. La intenció és que cadascun dels quatre volums esdevingui una temporada de vuit episodis.

De moment no hi ha confirmació sobre quina cadena emetrà originalment la sèrie. De fet, els productors estan encara tancant el finançament del projecte, amb la intenció de convertir-lo en una coproducció de diversos països, com sol passar en les sèries europees de pressupost folgat. Wildside ha utilitzat aquest mateix esquema de finançament per a The young pope, la sèrie dirigida per Paolo Sorrentino que explica la història del papa fictici Pius XIII, protagonitzada per Jude Law i Diane Keaton i que compta amb participació de la HBO, de la britànica Sky i del Canal+ francès.

Les novel·les de Ferrante -un pseudònim rere el qual no se sap qui s’amaga- han sigut un èxit aclaparador. L’última, La storia della bambina perduta, va ser nominada a Itàlia al premi Strega, un dels principals guardons literaris del país. Aleshores es va especular que l’autor o autora sortiria de l’anonimat, però no va ser el cas. À.G.

Més continguts de