Mèdia 18/05/2012

Els reis d'Espanya, 'Cinquanta anys i tres dies junts', a la portada d''El Mundo'

En l'edició d'aquest divendres, les portades se centren en els probles econòmics que afronta Bankia i en l'aprovació majoritària dels plans d'ajust autonòmics per part del ministeri d'Hisenda. Però la monarquia també torna a aparèixer

Ara
2 min
El mundo

Barcelona'El Mundo' obre amb una foto dels reis espanyols i explica que porten 'Cinquanta anys i 3 dies junts', com si fos una condemna. El titular principal del diari, però, se centra en Bankia i assenyala que 400.000 accionistes "han perdut en 10 mesos un 62%". Sobre el Consell de política Fiscal i Financera, es fixa en que "Montoro obliga Andalusia a retallar uns altres 300 milions d'euros".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'El Punt Avui' dedica el titular principal a l'aprovació del pla d'ajust català al Consell de Política Fiscal i Financera: 'Només faltaria', diu el diari, que recorda que els comptes catalans ja estaven fets "amb calçador" seguint les exigències de Madrid. La foto principal de portada és per al concert de Bruce Springsteen.

'La Vanguardia' fa una aposta molt semblant: 'El govern [espanyol] avala els plans d'ajust de les autonomies'. I sobre el concert del Boss: 'El Bruce indignat', amb una foto d'Springsteen en el concert de Barcelona. El rotatiu també anuncia que 'Rajoy se cita amb Merkel i Hollande per parlar de la UE'.

'El Periódico' titula, en l'obertura de portada, 'Europa, últim recurs per sanejar la banca'. I afegeix: "Rajoy estudia demanar fons a la UE per a les provisions". També destaca: 'Catalunya passa l'examen de Montoro amb les retallades de Rajoy'. I sobre el concert d'Springteen: 'El 'cap' torna a triomfar'.

'El País' obre la seva edició d'aquest divendres amb una fotografia de Rajoy que "busca a Merkel i Hollande". Tot i això, el seu titular principal el dedica a la crisi de Bankia: "La por a un forat a la banca espanyola s'acarnissa amb Bankia". El rotatiu afirma que la caiguda acumulada a la borsa és ja del 60%, "la major de la seva història". Sobre els ajustos als quals s'hauran de sotmetre les comunitats autònomes, el diari assegura que "hisenda imposa ajustos de regionals de 18.349 milions".

L''Abc', per la seva banda, il·lustra la seva portada amb José IgnacioGoirigolzarri i la frase que ha pronunciat aquest dijous: "Els estalvis no perillen". També destaca que "Rajoy es veu amb Merkel diumenge".

'La Razón' obre edició amb el resultat del Consell de Política Fiscal i Financera amb aquest titular: 'Aprovat 'in extremis''. Però el segon gran tema de portada torna a ser la monarquia: 'Sempre Reina', diu un titular sobre una foto de Sofia i Joan Carles I. El rotatiu fa un joc de paraules –en castellà, 'reina' s'escriu igual que 'regna'– que vol reivindicar el paper de la monarquia en plena crisi a la Zarzula i remarcar, especialment, el paper de Sofia, que ha cancel·lat un viatge a Londres pel conflicte de Gibraltar. "La casa reial va enviar una carta a Buckingham Palace per excusar la presència de Sofia per la polèmica de Gibraltar i només van contestar amb un 'rebut'", critica el diari.

stats