Mèdia 21/03/2011

França multa Google per obtenir dades privades amb el seu programa Street View

Hi ha processos similars oberts en 37 estats d'EUA i en altres països, com Espanya, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Irlanda, Nova Zelanda o Corea del Sud

Efe
2 min

ParísEl gegant nord-americà d'internet Google ha estat multat a França amb 100.000 euros per recollir dades privades a través del seu controvertit programa de cartografia Street View, segons ha informat avui el secretari general de la Comissió Nacional d'Informàtica i Llibertats (CNIL), Yann Padova.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En una entrevista publicada per Le Parisien, Yann Padova, ha assegurat que la recol·lecció de dades per part de Google ha fet que l'empresa hagi "alimentat una base de dades de geolocalització que ara val el seu pes en or i li permet dominar el mercat".

A més, Padova ha afegit que la multa -rècord a França per a una sanció d'aquest tipus- també té en compte que Google "no va cooperar francament" durant les investigacions.

El secretari general de l'organisme francès encarregat de vetllar per les llibertats a la xarxa ha descrit el comportament de l'empresa nord-americana com intrusions particularment greus".

Els vehicles de Google que recorren els carrers no només van captar fotografies sinó que "van aspirar" "totes les informacions que transitaven per connexions sense fil d'internet no protegides", cosa que inclou "correus electrònics personals, connexions a tot tipus de pàgines web i fins i tot informacions sobre prescripcions mèdiques", va explicar.

Per la seva banda, el director de protecció de dades de l'empresa tecnològica, Peter Fleischer, ha dit en un comunicat que Google va recollir les dades "per error" a partir de "xarxes sense fil (wifi) no protegides".

"Des que vam saber què passava, vam aturar els nostres cotxes de Street View i vam informar immediatament les autoritats franceses. El nostre objectiu sempre ha estat destruir aquestes dades i vam celebrar que el CNIL ens hagi autoritzat" per fer-ho.

El secretari general del CNIL ha admès que l'abril de 2010 Google va reconèixer el seu error i que una vegada que s'ha tancat el cas, el gegant d'internet procedirà a la destrucció d'aquestes dades obtingudes de manera il·lícita.

França no és l'únic lloc on Google ha comès aquest "error" en la recollida de dades. Hi ha processos similars oberts en 37 estats d'EUA i en altres països, com Espanya, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Irlanda, Nova Zelanda o Corea del Sud.

stats