Premsa
Mèdia 16/10/2011

El diari 'France soir' serà només digital a partir del gener

Els problemes econòmics obliguen la publicació a tancar l'edició en paper i a acomiadar dos terços de la plantilla

Ara
1 min
'France soir' tancarà l'edició en paper a finals d'any

BarcelonaEl diari francès France soir deixarà de publicar-se en paper el 31 de desembre. A partir del 2012 només en seguirà existint l'edició web, segons va declarar el propietari del rotatiu, Alexander Pugachev, en una entrevista al diari Le FigaroLe Figaro, que la setmana passada ja havia apuntat aquesta possibilitat. Pugachev va adquirir el diari l'any 2009, quan la seva tirada era de només 20.000 exemplars diaris, i després d'una inversió que ell mateix xifra en més de 70 milions d'euros, i d'haver fet augmentar les vendes fins als 70.000 exemplars, ha optat per centrar els esforços en l'edició digital, ja que, segons diu, la situació del diari "ja no és sostenible".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la publicació serà "situar-se dins del top 10 dels portals d'actualitat en els dos anys vinents", assegura Pugachev, tot i que per aconseguir-ho caldrà prescindir de gairebé 80 dels 120 treballadors que actualment conformen la redacció.

France soir, nascut el novembre de 1944 com una publicació clandestina de la resistència francesa, va viure el seu moment d'esplendor a finals dels anys 50, quan va assolir una tirada diària d'un milió i mig d'exemplars. Des de llavors, però, ha anat decaient, malgrat els nombrosos intents de reflotar-lo per part dels seus propietaris. L'any 2006 va ser objecte de polèmica quan, per solidaritzar-se amb el diari danès Jyllands-Posten, va reproduir les caricatures de Mahoma que aquell rotatiu havia inclòs a les seves pàgines i que havien generat una forta controvèrsia.

stats