Periodisme
Mèdia 08/02/2011

Gabilondo: "Amb el tancament de CNN+ m'he adonat de l'estafa que hem fet a les dones de 50 anys"

El periodista lamenta les dificultats que tindran les professionals de més edat per trobar feina i reorientar la seva vida

Albert Castellví
2 min
Iñaki Gabilondo ha visitat avui 'Els matins' de TV3

BarcelonaIñaki Gabilondo lamenta el tancament de CNN+, el canal de notícies on treballava fins a finals del 2010, i se sent especialment preocupat per la situació amb què es trobaran "les dones de 50 anys" que hi treballaven. En opinió del periodista, el tancament del canal l'ha fet adonar-se de "l'estafa" que la societat ha fet a aquest col·lectiu, que en molts casos "va renunciar a la maternitat per tenir una carrera professional", i ara se'ls nega també aquesta possibilitat, ja que a aquestes altures difícilment trobaran feina.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Gabilondo ha lamentat que "al segon següent al tancament de CNN+" comencessin les emissions del canal Gran Hermano 24 Horas, i creu que "potser hauria estat bé esperar una mica més". Segons ha declarat a Els matins de TV3, aquesta situació es va convertir "en una metàfora del que està passant actualment" a Espanya. I és que, en la seva opinió, la informació televisiva té el problema que "tot ha de ser molt divertit i molt ràpid", i per això "una reunió sobre economia entre els Estats Units i la Xina, que són set senyors asseguts al voltant d'una taula, no pot competir amb un gatet que s'ha quedat atrapat dalt d'un arbre".

La situació a Euskadi

Gabilondo, nascut a Sant Sebastià, ha opinat també sobre la situació al País Basc. Considera que és "una pena que el rebuig a la violència d'ETA hagi arribat perquè Batasuna vol tornar a la política", i no per convenciment profund. En aquest sentit, a més, ha afegit: "Em sembla inimaginable que Batasuna es dissolgui". Gabilondo s'ha mostrat "agraït" per les mostres d'afecte que rep el poble basc, "malgrat el mal que alguns bascos han provocat".

Pel que fa a l'organització territorial de l'Estat, Gabilondo ha comparat Espanya amb "una família" que ha de poder estar unida, però que per aconseguir-ho necessita "acceptar que hi ha membres molt diferents". Ho ha exemplificat amb el seu posicionament personal: "La meva manera de ser basc ha estat molt oberta, i en general m'he entès malament amb els que tenen mirades tancades, siguin bascos o espanyols, i m'he entès bé amb els que eren oberts".

Segons ell, "l'intent de tornar enrere en l'estat autonòmic és impossible", ja que "no pot haver-hi consens per recentralitzar". "La doctrina que intenta que Espanya sigui el que mai ha estat, el que no és i el que mai serà em posa molt nerviós", ha continuat. Per això, ha criticat durament l'expersident del govern José María Aznar: "Treia el pitjor de mi, i encara ho fa", ha afirmat. I ha afegit: "El punt de vista de les coses d'Aznar està destinat a fer sofrir molt. Són pensaments destinats a fer mal, i això m'espanta".

stats